Hlavní obsah

Nové golfové hřiště v Beskydech: rarita ukrytá mezi lesy a pastvinami s ovcemi

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci golfu získali ve Zlínském kraji novou atraktivní základnu. V sobotu 18. června se ve Velkých Karlovicích oficiálně otevře nové veřejné devítijamkové Golfové hřiště Horal. Poté, co loni na podzim fungovalo dva měsíce ve zkušebním provozu, je od letošního roku již zpřístupněno „naplno“.

Foto: Golf club Horal

Nové Golfové hřiště Horal je citlivě vsazeno do neporušené přírody CHKO Beskydy.

Článek

Velikostí patří v tuzemsku k menším, ale svým citlivým zasazením do členitého horského terénu CHKO Beskydy se jistě brzy zařadí mezi nevšední a oblíbené lokality.

„Jde o plnohodnotné golfové hřiště splňující normu public course. To znamená, že je přístupné nejen členům golfového klubu, ale také široké veřejnosti. Jamky nejsou dlouhé, ale jsou těžké na přesnost, což jistě uvítají zvláště zkušení golfisté,“ uvedl prezident Golfového clubu Horal Leo Bača.

Hřiště vyrostlo v turistickém resortu Valachy, u wellness hotelu Horal v malebném údolí Léskové, jen pár set metrů od bývalé česko-slovenské hranice. Protože se nachází v chráněné krajinné oblasti III. stupně, musí hráči dodržovat zákaz vstupu do biozón.

Odměnou za respektování ochranářských pravidel je ovšem nevšední hráčský zážitek na loukách v údolí obklopeném lesy. Právě díky poloze v CHKO trvalo budování hřiště několik let. Bylo totiž mj. nutné přesadit petrklíče nebo přemístit pařezy, které byly zimovišti vzácných brouků. Zajímavostí je, že z ekologických důvodů se k údržbě trávníků využívají ovce.

„Spásají trávu v okolí s výjimkou prostoru v bezprostřední blízkosti jamek, který vždy upravujeme speciálními sekačkami,“ vysvětlil Leo Bača. Golfové hřiště Horal je otevřeno denně od 8 do 20 hodin. Nabízí i lekce s instruktorem pro jednotlivce a skupiny.

Ve vzdálenosti do hodiny cesty autem leží další tři známá hřiště - Čeladná, Ostravice a Rožnov pod Radhoštěm. Ve spolupráci s nimi připravil resort Valachy pobyty pro golfisty. V ceně mají bezplatný vstup na čtyři golfová hřiště. Každý den tak mohou strávit na jiném místě a večer si užít zázemí moderních hotelů s širokou nabídkou relaxačních služeb včetně exotických masáží s Thajkami, Filipínkami a Srí Lančany, termálními bazény se slanou vodou a krajovou gastronomií.

Reklama

Výběr článků

Načítám