Hlavní obsah

Nová výstava v Nové galerii s mezinárodním zastoupením

Novinky, Nina Hedwic

Jak se zrcadlí pojem krásna v díle mladých umělců? Pražská Nová galerie připravila mezinárodní výstavu šestice autorů, které spojuje hluboký vztah k barvě, detailu a silné kompozici.

Foto: Nina Hedwic
Článek

Na výstavě All the Beauties of the World jsou představeny obrazy Vojtěch Horálka a Jany Šárové, kteří tvoří v Praze, obrazy Mariky Volfové a koláže Venduly Chalánkové, autorek tvořících v Brně, objekty Ivany Slávikové z Bánské Bystřice a malby a kvaše Marka Nadera z Londýna.

Výstava potrvá do 31. března. 

Více o výstavě zde: www.novagalerie.cz/beauties/

Událost na facebooku: www.facebook.com/events/177245222759216/

Vojtěch Horálek

Ústředním tématem většiny Horálkových prací je jakési „mimoproudovost a neangažovanost.“ Mnohem zajímavější je pro něho například trampská poetika, poutavost útržkovitých příběhů a drobných událostí ze života a z dětství.

Vendula Chalánková

Výtvarnice tělem i duší, zakladatelka vlastní designové značky „Zvrhlý vkus“ a ilustrátorku knih. Ve své tvorbě reflektuje podněty z každodenních situací a věcí, které ji obklopují. Koláže, které budou na výstavě k vidění, jsou inspirovány vizuální podobou interiérů „nejprve virtuálních…která pak plynule navázala na prostředí, kde jsem se profesně pohybovala nejvíce…

Mark Nader

Malíř anglicko-mexického původu ve svých obrazech plně odráží dnešní způsob života přeplněný digitálními médii. Zdánlivě reálné prostory, vystavěné po vzoru online her jako Minecraft, vyplňuje arabeskami, ornamentálními koberci či běžnou architekturou. Postavy obyčejných lidí kontrastují s maskami aztéckých božstev a hloubku prostoru narušují ploché prvky jako vystřižené ze starých počítačových her.

Ivana Sláviková

Ivana Sláviková začala svojí uměleckou dráhu na Škole uměleckého průmyslu v Kremnici, po které následovalo studium na Akademii umění v Banské Bystrici. Ve své době byla jednou z prvních absolventek ateliéru Socha a aplikovaná média a katedry sochařství AU.

Jana Šárová

Již v mládí těsně sepjala svůj život s výtvarným uměním, který se stal jeho nedílnou součástí. Záliba v pozorování okolí a samotný život jí přináší podněty k malbě. „Témata nehledám, spíše je nalézám kolem sebe, často s nimi vlastně žiji dlouho…“ Inspiraci vidí všude kolem sebe, ať už se jedná o konkrétní předměty, situace nebo vyprávění. Velkou důležitost přikládá Šárová různosti, ať už v rámci malířských přístupů či svobodném zacházení s výrazovými prostředky. Napětí, které díky různosti věcí vzniká, je pro ní: „...ideální půdou k dalšímu přemýšlení i sebereflexi…"

Marika Volfová

Marika Volfová považuje umění za „…nejsvobodnější a nejpřirozenější prostředek…“ ke komunikaci, k sebevyjádření, k pokládání si otázek a reflektování jak osobní, tak celospolečenské situace...

NOVÁ GALERIE, Balbínova 26, Praha 2

NOVÁ GALERIE, Balbínova 26, Praha 2 Otevírací doba: PO – SO 11:00 – 19:00

www.novagalerie.cz, info@novagalerie.cz, tel: 777 515 515

Reklama

Výběr článků

Načítám