Hlavní obsah

Nová scéna loutkového divadla otevře své brány v Uherském Hradišti

Novinky, Jana Matůšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klub kultury Uherské Hradiště připravil v letošním roce lákavou novinku. Pravidelnou scénu loutkového divadla otevře 27. března v Mařaticích - v místní části Uherského Hradiště.

Foto: Martina Zapletalová
Článek

"Loutková scéna měla v minulosti v Uherském Hradišti tradici, potom se ale na dlouhou dobu odmlčela. Projekt Klubu kultury je inovací v kulturních akcích určených dětem. Počátek série, která jednou měsíčně přivede děti do kouzelného světa oživlých loutek, je připraven zatím pouze pro mateřské a základní školy. Později scénu přizpůsobíme i nejširší veřejnosti," uvedl Jan Maděrič, vedoucí programového oddělení.

Slavnostní otevření loutkové scény v Mařaticích bude patřit loutkoherecké skupině Loudadlo Praha, které spolupracuje mj. s Českou televizí. Loutková revue s názvem Na paloučku je určena nejmenším divákům od 4 do 10 let.

Tančící slunečnice, kamarádi žabáci Kvik a Kvak, neodolatelný šoumen myšák Kiko a hosté pořadů JŮ a HELE budou aktéry hodinového představení plného komických dialogů, písniček, pohádek a soutěží. Děti se mohou do programu sami aktivně zapojit, nezůstávají pouze diváky.

Unikátní je černo-divadelní scéna a loutky v nadživotní velikosti.

První ze série loutkových představení proběhne v úterý 27. března v městském kulturním zařízení Mařatice. Toto divadlo je určeno pouze pro mateřské a základní školy, je tedy tipem, jak dětem ozvláštnit všední den. Informace získáte na www.kkuh.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám