Hlavní obsah

Nová naděje tuzemské hudební scény, Magdaléna, pokřtila své první album

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neznámý interpret aby v dnešní době vydal CD, to je vcelku odvážný počin. K tomu se odhodlala i zpěvačka Magdaléna Urbanová. Jako umělecké jméno používá jméno Magdaléna. Za kmotry jí na křtu svého prvního autorského CD byli Marie Rottrová a Roman Vojtek.

Foto: Petr Mráček

Magdaléna, křest autorského CD

Článek

Vše se odehrálo v pražském  klubu Théatro v pondělí 29. února. CD nese název "A jedeééém..."

Magdaléna byla svými rodiči od útlého dětství vedena plně k hudbě a zpěvu. Dnes je absolventkou Pražské konzervatoře. Při studiích se stala jednou ze sólistek Orchestru Karla Vlacha a Orchestru Septet Plus Dalibora Kaprase. Několik let zpívá po boku Marie Rottrové, jako její vokalistka, kde se zamilovala i do písní Jaroslava Wykrenta, který často vystupoval s Marií jako host. Zahrála si v muzikálech Bídníci a Kladivo na čarodějnice.

Sama zpěvačka dodává: „Svými písněmi, řekla bych, vyjadřuji své pocity, názory a vlastně si od písní slibuji a přeji jediné. Aby se každý, komu se nějaká z mých písní zalíbí, v dané písni našel a porozuměl jí právě proto, že to cítí podobně, že se s tím setkal. Pak to má opravdový smysl a hodnotu, která zpěváka s posluchačem k sobě připoutá.“

Mezi hosty na křtu byla řada kolegů, např. Michaela Nosková, Petr Vondráček, Bohuš Matuš…

Svoji první autorskou desku nahrála zpěvačka se svoji doprovodnou kapelou Duna band, která ji doprovázela i při prezentaci některých písní z alba na křtu.

Reklama

Výběr článků

Načítám