Hlavní obsah

Noc s Andersenem poprvé v Novosedlicích

Novinky, Jiří Herlitze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V novosedlické knihovně se 31. března - 1. dubna konala první noc s Andersenem, tento rok na téma Čtyřlístek, pořádaná obecní knihovnou Novosedlice a MS ČČK NDP (Místní skupinou Českého červeného kříže Novosedlice, Dubí a Proboštov).

Foto: Jiří Herlitze
Článek

Celkem 29 dětí pomáhalo hrdinům ze Čtyřlístku s různými úkoly. Když děti přišly v pátek kolem sedmnácté hodiny, měly za úkol vytvořit pohádkovník (strom, který vyzdobí knihovnu a splní tím jeden úkol). Jedna část dětí kreslila dvoumetrový strom a druhá vytvářela svůj komiks, kterým strom ozdobily.

Po tomto úkolu musely pomoci hrdinům zachránit svět. Pomocníci převlečení v kostýmech z různých koutů světa (indián, Američanka, faraon…) byli rozmístěni po Novosedlicích na stezce, která byla značena fáborky a doplněna dvaceti pohádkovými otázkami, na které musely děti odpovídat a tím napravit pohádky v celém světě. S tímto úkolem se popral bez jediné chyby jen jeden účastník, Jan Eis. Když hra skončila, následovala večeře, kterou darovala pizzerie Sluis z Novosedlic, panu Říhovi mnohokrát za dar děkujeme.

Po večeři na děti čekala kratší diskotéka. Na všech byla vidět menší únava, nejvíce na dospělých. Ale všichni věděli, že ještě není všeho konec. Děti jsme po diskotéce uložili a starosta Ing. Radoslav Bartůněk jako pohádkový dědeček přečetl pohádku na dobrou noc. Pro ty, které neusnuly, čekala ještě další pohádka, konkrétně Čtyřlístek ve filmu.

Když děti konečně začaly usínat kolem půlnoci, začali jsme je pomalu probouzet na noční stezku odvahy, kterou všechny děti parádně zvládly. Na konci stezky byli účastníci odměněni, dostali pamětní listy a mohli jít spát.

Ráno všichni vstali, nasnídali se a postupně odcházeli domů.

Velké poděkování patří nové knihovnici novosedlické knihovny Petře Alimi, která má za pár měsíců svého působení za sebou vidět obrovský kus práce. Také mnohokrát děkujeme starostovi Ing. Radoslavu Bartůňkovi a místostarostovi Štěpánu Türbovi za jejich čas a pomoc, na akci se podílelo spoustu pomocníků z MS ČČK NDP, rodičů a ostatních, kterým patří rozhodně také obrovské díky. Doufáme, že si děti celou akci užily stejně jako dospělí. Už teď se těšíme na příští rok, kdy chceme uspořádat akci znovu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám