Hlavní obsah

Nízkoprahové zařízení Oáza pomáhá karvinským dětem již 13 let

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řešení obtížných situací, problémy v rodině či hledání zaměstnání. Právě tyto problémy dnešní společnosti pomáhá dětem a mladým lidem ve věku od 6 do 26 let již 13 let řešit nízkoprahové zařízení Oáza, jehož zřizovatelem je Akademický ústav Karviná.

Foto: Milan Haluška
Článek

Oázu lidé naleznou v ul. Mírova v Novém Městě a její návštěva je rozdělena na dvě skupiny. Od 12-14 hodin zde tráví volný čas menší děti od 6 do 12 let a starší později odpoledne od 16 do 19 hodin. Nízkoprahové centrum je určeno pro všechny děti, nesmí ovšem přijít nemocné nebo pod vlivem drog či alkoholu.

„Děti zde rády tráví volný čas, ale naší prioritou je poskytování základního poradenství v oblastech sociální práce, například pomoc v obtížných situacích, pomáháme hledat vhodné zaměstnání a další,“ říká vedoucí nízkoprahového zařízení Oáza Jaroslava Hanzlová.

V rámci volného času mohou děti v centru využívat stolní fotbal a tenis, mohou si vyzkoušet výtvarné dovednosti, anebo se připojit na internet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám