Hlavní obsah

Netradiční workshopy na uměleckém minifestivalu MYX ve Svitavách

Novinky, Ludmila Ondrašíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umělecké odlévání kovů, interaktivní malba na tělo modelky, kompozice portrétů návštěvníků nebo keramická dílna. Poslední květnovou sobotu proběhne ve Svitavách již druhý ročník uměleckého minifestivalu skupiny MYX.

Foto: Ludmila Ondrašíková

Pozvánka na festival

Článek

Skupina MYX je stále se rozrůstající uskupení umělců, které spojuje elán a nadšení pro uměleckou tvorbu. Když Martin Horký, umělecký slévač ze Svitav, skupinu zakládal, měl vizi, že v jednotě je síla. Že když se spojí více umělců různých zaměření, dohromady, vytvoří provázanou skupinu navzájem se podporujících řemeslníků a výtvarníků a na společných akcích nabídnou program, který přiláká větší množství návštěvníků.

Loni první ročník společného minifestivalu proběhl v areálu dílny zakladatele skupiny slévače Horkého a představili se tři umělci – sám slévač, fotograf Jan Novotný a malířka Ludmila Ondrašíková. Bývalý zemědělský objekt s uzavřeným dvorkem zaplnili svými díly a do programu zapojili i návštěvníky netradičními workshopy.

Letošní umělecký minifestival se bude konat na stejném místě – ve slévačské dílně ve Svitavách na ulici Kapitána Jaroše 21. Přibude navíc nová členka MYXu, keramička Petra Niklová. Každý z vystavovatelů připravuje něco nového.

Slévač slavnostně rozpálí první prototyp vodní dýmky a nabídne možnost vyzkoušet si formování odlitků. Fotograf Novotný propojí fotografii s grafikou a zájemci si budou moct odnést vlastní portrét kompozičně propojený s přírodním motivem. Malířka Ludmila Ondrašíková vystaví svá nejnovější plátna a společně s návštěvníky pomaluje tělo modelky tak, že vytvoří jednoduchý příběh. A keramička Niklová zabaví děti i dospělé výrobou drobných sošek.

Přijďte si sobotu 25. května užít ve znamení umění, zábavy a nových zkušeností. Vstupné je dobrovolné a akce se bude konat díky zastřešeným prostorám za každého počasí. Areál bude otevřen pro veřejnost už v pátek odpoledne. Vítaní jsou všichni bez rozdílu věku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám