Hlavní obsah

Neobyčejné zážitky poličské knihovny

Novinky, Klára Kašparová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas pro neobyčejné zážitky nastal první červnovou sobotu i v poličské knihovně. Své tradiční služby tentokrát poněkud okořenila.

Foto: Klára Kašparová
Článek

Nejenže si návštěvníci mohli půjčovat knihy ve večerních hodinách, ale mohli si také prohlédnout výstavu fotografií Jaroslava Mareše, v knihovnickém okénku se občerstvit a za tónů jazzu a swingu si užívat pohodu letního večera.

Sobotní večer byl v poličské knihovně věnován tvorbě známého poličského fotografa Jaroslava Mareše. Autor v knihovně vystavuje výběr ze své devítileté tvorby a ve fotografiích představuje svá oblíbená témata - reportážní a portrétní fotografie, detaily architektury a foto-grafiku. Vestibul knihovny tak zdobí fotografie z různých koutů Evropy - Anglie, Rakouska, Nizozemska, samozřejmě Poličky a jejího okolí.

Návštěvníci si mohli výstavu prohlédnout za hudebního doprovodu a to v rytmu jazzu a swingu. Jihlavská kapela Swingtet se postarala o neopakovatelnou atmosféru, když skladbami legendárního belgického kytaristy Django Reinhardta rozezněla poličské náměstí. Návštěvníkům se tak postarala o příjemný odpočinek během večerního putování Poličkou.

Na unavené poutníky také čekalo posezení s občerstvením. Knihovníci tedy mimo půjčování knih občerstvovali z knihovnického okénka všechny kolemjdoucí na jejich cestě večerní Poličkou. Návštěvníci se tak mohli rekreovat přímo na náměstí před knihovnou. 

Výstava fotografií Jaroslava Mareše bude ve vestibulu knihovny k vidění do 31. července 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám