Hlavní obsah

Není třeba se bát, odpadky Ostravu nezasypou ani o Velikonocích

Novinky, Lenka Gulašiová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Ostravě nebude o Velikonocích omezen svoz odpadu a otevřeny budou i čtyři sběrné dvory. S příchodem dubna navíc přecházejí všechny sběrné dvory OZO Ostrava na prodloužený letní provoz a bioodpad bude opět svážen co dva týdny. Rovněž startuje prodej pytlovaného kompostu a zeminového substrátu.

Foto: Archiv OZO Ostrava

Od dubna bude opět k dispozici kompost a pytlovaný zeminový substrát z kompostárny OZO Ostrava.

Článek

„V období velikonočních svátků bude v Ostravě svoz odpadu probíhat bez omezení, podle běžného harmonogramu,“ ujišťuje Vladimíra Karasová, tisková mluvčí společnosti OZO Ostrava, a dodává, že sběrné dvory budou mít v těchto svátečních dnech provozní dobu jako v neděli.

„Otevřeno tedy bude v Kunčicích, Porubě, Zábřehu a Přívozu, na Velký pátek od 8 do 18 hodin, v neděli a v pondělí dokonce až do 20 hodin. Začíná totiž duben, kdy se provozní doba prodlužuje ve všech ostravských sběrných dvorech,“ pokračuje a upozorňuje, že 30. března a 2. dubna bude mimo provoz bezplatná infolinka 800 020 020.

Prodloužený letní provoz sběrných dvorů OZO Ostrava potrvá až do 31. října. „Jejich provozní doba se od dubna prodlouží v odpoledních hodinách o dvě hodiny,“ upřesňuje Vladimíra Karasová s tím, že sběrné dvory v Porubě, Přívoze, Kunčicích a Zábřehu budou mít od pondělí do neděle otevřeno od 8 do 20 hodin, sběrné dvory v Radvanicích, Slezské Ostravě, Martinově a Mariánských Horách budou od pondělí do pátku v provozu od 10 do 20 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.

Sběrné dvory v Proskovicích, Staré Bělé, a Krásném Poli budou v provozu ve středu a v pátek, kdy jsou otevřeny, od 14 do 20 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin. Provoz sběrného dvora v Polance zůstává celoročně beze změn, tzn. ve středu a v pátek je otevřen od 14 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin.

Příchod jara se promítne také do svozu zeleně ve městě. OZO Ostrava přechází od dubna na letní svoz bioodpadu, který bude ukončen až 30. listopadu. V uvedeném období bude bioodpad z hnědých popelnic opět svážen co dva týdny, v zimním období to bylo jen jednou měsíčně.

„S jarem přicházejí na řadu také práce na zahradě. Dobrou zprávou pro zahrádkáře i ty, kteří se chystají na zvelebování trávníků, je, že v ostravských sběrných dvorech bude od dubna opět k dispozici kvalitní kompost a zeminový substrát z naší kompostárny. Obojí je baleno v pytlech o objemu 18 litrů, cena jednoho pytle je 25 korun,“ uzavírá Vladimíra Karasová a dodává, že zájemci o větší množství nebaleného kompostu nebo substrátu se mohou vypravit přímo do kompostárny v Hrušově, kde je zmíněného přírodního hnojiva bohatého na živiny a humus dostatek.

Další informace                                                                      

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám