Hlavní obsah

Nejúspěšnější Zpěváčci Valašska soutěžili ve vsetínské kině Vatra

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 15. dubna se od 14.00 hodin v sále kina Vatra uskutečnilo regionální kolo soutěže dětských interpretů lidových písní Zpěváček Valašska 2018, kterou pořádal Folklorní spolek Vsacan ve spolupráci s Valašským folklorním spolkem, Městem Vsetín a Domem kultury Vsetín.

Foto: Radovan Kocúrek
Článek

Na 42 dětí ve věku od 7 do 15 let se sešlo v letošním celovalašském kole celostátní soutěže Zpěváček – Děti a píseň. Soutěžilo se ve třech kategoriích: od 7 do 9 let, od 10 do 15 let a v kategorii dueta.

Regionální kolo ve Vsetíně doprovázely dvě kapely: cimbálová muzika Kordulka Michala Jelénka a muzikanti pod vedením Kateřiny Niklové z okolí Rožnova pod Radhoštěm. Každý soutěžící se odborné tříčlenné porotě představil táhlou písní bez doprovodu a rytmickou písní s muzikou.

Z druhé soutěžní kategorie dětí ve věku od 10 do 15 let do dalšího kola z domácích zpěváčků postoupili Vojtěch Frňka ze souboru Malá Jasénka a Tereza Kašparová ze Vsacánku.

Přehled výsledků:

I. kategorie (7-9 let):

I. kategorie (7-9 let): 1. místo: Kristýna Cochlarová (Kunčice pod Ondřejníkem)

I. kategorie (7-9 let): 1. místo: Kristýna Cochlarová (Kunčice pod Ondřejníkem) 2. místo: Tereza Juračáková (Frenštát pod Radhoštěm)

3. místo: František Dostál (Valašská Bystřice)

II. postupová kategorie (10-15 let) - bez pořadí:

Klára Šimková (Vizovice)

Klára Šimková (Vizovice) Tereza Kašparová (Vsetín)

Klára Šimková (Vizovice) Tereza Kašparová (Vsetín) Adam Smilek (Liptál)

Klára Šimková (Vizovice) Tereza Kašparová (Vsetín) Adam Smilek (Liptál) Vojtěch Frňka (Vsetín)

Klára Šimková (Vizovice) Tereza Kašparová (Vsetín) Adam Smilek (Liptál) Vojtěch Frňka (Vsetín) Magdaléna Mandulová (Vidče)

Klára Šimková (Vizovice) Tereza Kašparová (Vsetín) Adam Smilek (Liptál) Vojtěch Frňka (Vsetín) Magdaléna Mandulová (Vidče) Julie Vajdáková (Březůvky)

Klára Šimková (Vizovice) Tereza Kašparová (Vsetín) Adam Smilek (Liptál) Vojtěch Frňka (Vsetín) Magdaléna Mandulová (Vidče) Julie Vajdáková (Březůvky) 1. náhradník: Anna Mrlinová (Liptál)

2. náhradník: Michaela Burdová (Křekov)

III. kategorie (dueta):

Tereza a Kristýna Kašparovy (Vsetín)

Blahopřejeme všem postupujícím a držíme palce v moravsko-slezském kole Zpěváček – Děti a píseň, které se uskuteční 20. května od 14.00 hodin v Janíkově stodole v Rožnově pod Radhoštěm za doprovodu Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů.

Reklama

Výběr článků

Načítám