Hlavní obsah

Nejtvrdší hasič Evropy je z Ústí nad Orlicí

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrovství Evropy v královské hasičské disciplíně TFA (Toughest Firefighter Alive – nejtvrdší hasič přežívá) se v německém Monchelenbachu uskutečnilo v pátek a sobotu 10. a 11. června. Klání se účastnilo 200 závodníků z několika zemí Evropy, ale i Brazílie či JAR.

Foto: Požáry.cz

Ilustrační fotografie - Lukáš Novák uprostřed.

Článek

Mezi všemi účastníky nenašel Lukáš Novák, sloužící v Pardubickém kraji na stanici profesionálních hasičů v Ústí nad Orlicí, přemožitele a již po čtvrté za sebou pro sebe i celou ČR získal titul Mistra Evropy v absolutním pořadí.

Závody TFA předvádějí hasičskou činnost převedenou do sportovního zápolení. Tato klání jsou velmi fyzicky náročná - každý z účastníků si sáhne až na dno svých sil. I proto jsou závody TFA velmi populární v ČR i ve světě a lákají velké množství diváků.

"Jel jsem na šampionát v pozici favorita a to je vždycky ošidná situace. Myslím, že jsem měl natrénováno stejně, jako v letech minulých, ale člověk nemůže nikdy vědět, jaká se sejde konkurence. Proto jsem do závodu dal úplně všechno a jsem moc rád, že to vyšlo a putovní pohár si zase mohu odvést do Ústí nad Orlicí. Teď se budu pilně připravovat na vrchol sezony, kterým budou Světové hasičské a policejní hry v New Yorku," uvedl Lukáš Novák pro hasičský server Požáry.

Reklama

Výběr článků

Načítám