Hlavní obsah

Nejsympatičtější gay Česko Slovenska 2014 Daniel Frölich předal výtěžek starým a nemohoucím

Novinky, Marian Kajzer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáctiletý Gayman rozhodně nedělá ostudu. Pomáhá starším lidem a je vidět. Přesně takto působí Daniel Frölich jako nový nejsympatičtější gay.

Foto: Marian Kajzer

Daniel Frölich po zvolení

Článek

Daniel Frölich z Hrádku nad Nisou, jenž byl 10. května ve velkém sále Městské knihovny zvolen Gaymanem Česko Slovenska 2014, se o víkendu 20.-22. června 2014 vypravil do Středočeského kraje, kde Venkovskému stacionáři v Sedlčanech, který se stará o staré a nemohoucí občany, předal hygienické a úklidové prostředky, jež se nakoupily z výtěžku akce (jak avizovali organizátoři). Setkal se s vedoucí tohoto zařízení Soňou Jedličkovou a za přítomnosti hlavního organizátora Mariana Kajzera podpořil také jejich "Rančík". Nakonec se zúčastnil také vystoupení Travesti show Scandal Ladies z Brna.

Frölich je historicky nejmladším vítězem této soutěže. Ta u nás funguje od roku 1992. Po delší pauze byla obnovena v roce 2010. Letos akci podpořili například Ondřej Liška, Taťána Makarenko, Marie Pojkarová, Eva Burešová, Kristýna Šebíková, Petr Kutheil a další. Záštitu soutěži poskytla poslankyně PS PČR a starostka Prahy 2 Jana Černochová.

Gay komunita tak má velkou oporu a také sympaťáka, který zjevně po zvolení nebude jen sedět a užívat si výhry. To otatně nedělal ani jeho předchůdce Marek Zlý, jenž pořádá každoročně Duhový ples v Ostravě. Zda bude tradice pokračovat, není známo. Pořadatelé zatím neohlásili další ročník, ale údajně to již nebude dlouho trvat.

Reklama

Výběr článků

Načítám