Hlavní obsah

Nejstarší občan Nového Jičína oslavil 102. narozeniny

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pan Vilém Kalíšek oslavil 21. dubna své 102. narozeniny. Poblahopřát mu kromě příbuzných přišel i primátor města Jaroslav Dvořák.

Foto: Marie Machková

Primátor Nového Jičína Jaroslav Dvořák přeje oslavenci.

Článek

Oslavenec měl z gratulantů obrovskou radost. Hlavně ho těšilo, že si s hosty může povídat. "Pan Kalíšek rád debatuje, sleduje televizi nebo si čte a pak nabyté informace rád rozebírá," řekla ředitelka zařízení Jana Kuchajdová. Přes vysoký věk je pan Kalíšek stále soběstačný. Pouze na delší trasy používá kolečkové křeslo.

"Bolí mě noha," vysvětloval oslavenec a vzpomínal. "Vedl jsem perný, ale správný život. Vykouřil jsem jen jednu cigaretu, alkohol jsem pil střídmě. Na zábavách jsem si místo opíjení raději zpíval s muzikou. Nikdy jsem nebyl vybíravý v jídle. Ono to ani nešlo. Byl jsem z devíti dětí," vyprávěl a u všech sourozenců uvedl jméno. "Rodina pro mě byla nadevše, proto se dneska cítím osamocený. Stýská se mi po manželce," vyprávěl oslavenec.

Manželka Anna mu zemřela před dvěma lety, dva týdny před svými stými narozeninami. Nežijí už ani jeho dva synové. V kontaktu je ale se svou snachou Bohumilou Kalíškovou, vnuky a pravnoučaty. "Pro mě je to tatínek, ne tchán. Je to fantastický člověk. Vždy byl pracovitý a milý," vzpomínala paní Bohumila.

Reklama

Výběr článků

Načítám