Hlavní obsah

Nejlepším moravským výčepním je Jindřich Sikora z Českého Těšína

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V restauraci MAX v Českém Těšíně stojí za pípou Jindřich Sikora, který vyhrál v prvním ročníku soutěže Radegast Mistr Výčepní a může se tak právem pyšnit titulem Nejlepší výčepní na Moravě. Finále soutěže se konalo v Pivovaru v Nošovicích 25. března.

Foto: Zdroj: Nošovice.

Nejlepším moravským výčepním je Jindřich Sikora z Českého Těšína

Článek

„Všichni účastníci soutěže Radegast Mistr Výčepní museli před odbornou porotou prokázat teoretické i praktické znalosti výroby a standardů péče o pivo. V písemném testu se prověřovaly vědomosti o vaření piva, kvalitě pivovarnických surovin nebo historii pivovaru. Vrcholem soutěže byla praktická část. Divácky atraktivní zkouška zahrnovala přípravu výčepního skla a výčepních kohoutků. Čepovat se muselo "na dvakrát",” informovala Kateřina Krásová, mluvčí Plzeňského Prazdroje.

Na Moravě se pivo čepuje tradičně "na dvakrát" na rozdíl od "hladinky" typické zejména pro hospody v Čechách. Moravským způsobem čepovali pivo všichni účastníci soutěže. Ve třech semifinálových kolech předvedla své umění asi stovka výčepních pocházejících z celé Moravy. Nejlepších patnáct postoupilo do finále v Nošovicích.

„Mám velkou radost, protože tady byli skvělí výčepní. Moc bych si přál, aby toto vítězství přitáhlo do naší restaurace další hosty,” řekl k vítězství Jindřich Sikora z restaurace MAX v Českém Těšíně.

Výsledky prvního ročníku soutěže Radegast Mistr Výčepní:

1. místo Jindřich Sikora, Restaurace MAX , Český Těšín, 2. místo Roman Chybík, Restairace Sport, Hradec nad Moravicí, 3. místo Jaroslav Filip, Restaurace Carbon, Frýdek-Místek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám