Článek
„Všichni účastníci soutěže Radegast Mistr Výčepní museli před odbornou porotou prokázat teoretické i praktické znalosti výroby a standardů péče o pivo. V písemném testu se prověřovaly vědomosti o vaření piva, kvalitě pivovarnických surovin nebo historii pivovaru. Vrcholem soutěže byla praktická část. Divácky atraktivní zkouška zahrnovala přípravu výčepního skla a výčepních kohoutků. Čepovat se muselo "na dvakrát",” informovala Kateřina Krásová, mluvčí Plzeňského Prazdroje.
Na Moravě se pivo čepuje tradičně "na dvakrát" na rozdíl od "hladinky" typické zejména pro hospody v Čechách. Moravským způsobem čepovali pivo všichni účastníci soutěže. Ve třech semifinálových kolech předvedla své umění asi stovka výčepních pocházejících z celé Moravy. Nejlepších patnáct postoupilo do finále v Nošovicích.
„Mám velkou radost, protože tady byli skvělí výčepní. Moc bych si přál, aby toto vítězství přitáhlo do naší restaurace další hosty,” řekl k vítězství Jindřich Sikora z restaurace MAX v Českém Těšíně.
Výsledky prvního ročníku soutěže Radegast Mistr Výčepní:
1. místo Jindřich Sikora, Restaurace MAX , Český Těšín, 2. místo Roman Chybík, Restairace Sport, Hradec nad Moravicí, 3. místo Jaroslav Filip, Restaurace Carbon, Frýdek-Místek.