Hlavní obsah

Nejlepší v Moravskoslezském kraji je z pohledu ambulantních pacientů Podhorská nemocnice

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podhorská nemocnice s pracovišti v Rýmařově a v Bruntále se může pyšnit obrovským úspěchem. Dle ankety spokojenosti pacientů nezávislého HealthCare Institutu s názvem Nemocnice ČR 2019 poskytuje z pohledu ambulantních pacientů nejlepší služby v Moravskoslezském kraji.

Foto: Radka Miloševská

Nejlepší nemocnicí v Moravskoslezském kraji je z pohledu ambulantních pacientů Podhorská nemocnice.

Článek

Hospitalizovaní pacienti pak nemocnici hodnotili v kraji jako druhou nejlepší. Do průzkumu se letos zapojilo 154 nemocnic z celé republiky a také v celorepublikovém měřítku dosáhla Podhorská nemocnice výborného ohodnocení.

„V celonárodní kategorii jsme obsadili krásné páté místo v hodnocení hospitalizovanými pacienty a deváté v kategorii ambulantní. Tyto výsledky jsou oceněním práce všech zaměstnanců Podhorské nemocnice, kteří se pro pacienty snaží vytvořit příjemnou atmosféru. Ke kvalitní péči totiž nepatří pouze odbornost, ale také příjemné a bezpečné prostředí. Důležitá je rovněž komunikace,“ uvedl předseda představenstva Podhorské nemocnice RNDr. Jaromír Soušek, Ph.D., s tím, že ocenění nemocnici zavazuje do budoucna neustále zlepšovat služby.

Výborných výsledků v celonárodní anketě HCI dosáhla Podhorská nemocnice i v minulých letech. V roce 2018 obsadila v Moravskoslezském kraji v hodnocení ambulantních pacientů krásné druhé místo, o rok dříve pak pěkné třetí místo.

Kvalitu a bezpečí v posledních letech v Podhorské nemocnici mimo jiné garantuje opakovaně udělený prestižní certifikát o akreditaci od Spojené akreditační komise (SAK). Podhorská nemocnice s pracovišti v Rýmařově a Bruntále je od roku 2005 členem skupiny AGEL. Ročně je na obou pracovištích nemocnice ošetřeno více než 93 tisíc ambulantních pacientů a hospitalizováno 4,5 tisíce pacientů.

Reklama

Výběr článků

Načítám