Hlavní obsah

Nejlepší stavby Plzeňského kraje za rok 2018 jsou k vidění ve Stříbře

Novinky, Hana Kulawiaková

Putovní výstava soutěže Stavba roku Plzeňského kraje se dnes otevřela ve Stříbře. Ve vestibulu radnice představuje díla, která letos usilovala o vítězný titul. Fotografie staveb spolu s hodnocením poroty tu budou vystaveny do 15. září. Stříbrská mateřská škola si ze soutěže odnesla Cenu poroty.

Foto: Stavba roku Plzeňského kraje

Novostavba školky ve Stříbře získala v soutěži Cenu poroty

Článek

Všech 32 staveb, které se letos přihlásily do soutěže Stavba roku Plzeňského kraje, mohou vidět návštěvníci radnice na Masarykově náměstí ve Stříbře. Dozví se také, které z nich byly nominovány a oceněny.

Právě město Stříbro získalo Cenu poroty za novostavbu mateřské školy v ulici Prokopa Holého. „Ocenili jsme především neotřelé a nekompromisní barevné pojetí interiéru, které rezonuje návštěvníkovi v nitru ještě hodně dlouho,“ řekl předseda poroty Miloslav Michalec.

„Je třeba poděkovat předchozímu zastupitelstvu, že se rozhodlo pro stavbu nové mateřské školy ve Stříbře a také všem, kteří se podíleli na její realizaci. Získali jsme nejen krásný objekt, který se stal chloubou města, ale především nádherné prostory pro více než 100 dětí ve čtyřech třídách,“ doplnil Václav Votava, starosta města Stříbro, které bylo investorem stavby. „Příznačný je i název mateřské školy Přístavní – je opravdu takovým přístavem pro naše nejmenší, pro jejich hry, ale i pro rozvíjení jejich osobnosti.“

Novostavbu školky projektoval architektonický ateliér XTOPIX, který stál také za projektem loňského vítěze této soutěže, přestavby kina na KINONEKINO v Plané.

Další zastávkou expozice ke Stavbě roku Plzeňského kraje budou od 17. září Klatovy. Poté bude výstava putovat do Plzně a Dobřan.

Další informace o soutěži najdete na www.stavbarokupk.cz.

Všechny nominované stavby můžete vidět na Youtube kanálu soutěže.

Reklama

Výběr článků

Načítám