Hlavní obsah

Nejen v roli Donny v muzikálu Mamma Mia! srší Helena Vondráčková energií

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Celkem ve třech představeních účinkuje v sobotu 8. a v neděli 9. října na jevišti Kongresového centra Praha v muzikálu Mamma Mia! Helena Vondráčková. Rozsahem náročná role Donny jen svědčí o zpěvaččině vitalitě, neutuchající energii a dobré kondici.

Foto: koláž Tomáš Maceška

S Miroslavem Dvorským si Helena Vondráčková zazpívá duet To se nikdo nedoví.

Článek

Spokojená je i Helena Vondráčková, která se v postavě Donny našla. Nejenže má v inscenaci obrovský prostor ať už se hraní, zpívání i tance týče, ale role jí sedne. Po příležitostech, které dostala v minulosti v muzikálech Bídníci, Kočky nebo Hello, Dolly! je to další velký úkol, v němž coby muzikálová herečka a zpěvačka uspěla.

V hlavní postavě Donny, kterou ve filmové verzi představuje Meryl Streep, se Helena Vondráčková coby hvězdný host objevuje už rok, premiéru měla loni v listopadu. Její účast si pochvaluje i Janis Sidovský, který říká: „Role Donny je pro Helenu jako stvořená. Uplatní v ní veškeré své kvality a charismatem ovládne každé představení, v němž hraje. Byla už skvělá jako Fantina v Bídnících, Donna jí ale nabízí ještě taneční prostor a v závěru i revuální show, ve které Helena nemá v Česku konkurenci.”

Do konce roku ji ale čeká ještě řada prestižních vystoupení doma i v zahraničí.  Ještě tento měsíc si zazpívá dvakrát v Bratislavě: 12. října jako host narozeninové show Mariky Gombitové, kde si „střihne“ písničku Šaty, 18. října na galakoncertě Mám rozprávkový dom – Lýra 50, který je připomenutím toho, že před padesáti lety odstartoval první ročník kdysi prestižního festivalu Bratislavská lyra.

Tam Vondráčková zazpívá jednak skladbu Malovaný džbánku, s níž v roce 1974 vyhrála zlatou lyru, jednak duet To se nikdo nedoví, který na festivalu v roce 1968 získal stříbrnou trofej. Zatímco tehdy píseň interpretovala s Waldemarem Matuškou, nyní jej zazpívá s operním pěvcem Miroslavem Dvorským.  

Vedle toho, že zpěvačka pracuje na novinkovém albu, které by se mělo lišit od předešlých desek už jenom tím, že na něm pracuje s novým autorským týmem a že je avizován moderní šanson, ji do konce roku čeká ještě pěkná řádka vystoupení. V listopadu to bude ještě jedno účinkování v muzikálu Mamma Mia! (4. 11.), koncert v karlovarském Grandhotelu Ambassador (10. 11.) a vánočně laděná vystoupení v Českých Budějovicích (20. 11.) a Chebu (26. 11.).

Pracovní je pro Helenu Vondráčkovou i prosinec: 3. 12. zazpívá v ostravské ČEZ Aréně na megakoncertu Rádia Čas, 9. 12. zavítá za svými příznivci do Polska, 10. 12. vystoupí pro Nadaci Kapka naděje v Bratislavě a 18. 12. ji přivítá pražská Lucerna. Původně nebyla letos v plánu, ale zájem fanoušků udělal své, a tak tradiční koncert v legendárním sále, kde Vondráčková tehdy ještě jako neznámá dívka z východočeských Slatiňan v roce 1964 vyhrála talentovou soutěž Hledáme nové zpěváky, a kde pak vystoupila ještě mnohokrát, bude.  

Tak jako tak je letošní rok jen předehrou věcí příštích – v příštím roce zpěvačka oslaví kulaté životní jubileum, s nímž je spojeno hodně akcí a nejedno překvapení. Z těch již avizovaných to bude nejen novinkové album.

„Také mě čeká na Slovensku deset koncertů s Alexandrovci, s nimiž jsem zpívala už několikrát. Velkou radost mi udělal Supraphon, který v příštím roce vydá exkluzivní kolekci pěti CD toho nejlepšího, co jsem kdy natočila, přičemž každé CD bude žánrově jiné. Bude toho dost, co pro fanoušky chystáme,“ uzavírá Helena Vondráčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám