Hlavní obsah

Nejdražší český ples byl rekordně rychle vyprodán, organizátoři mírně navýšili kapacitu

Novinky, Marek Novák

Pořadatelé Plesu jako Brno, údajně nejnákladnějšího a nejdražšího plesu v ČR, hlásí rekordně rychlý prodej vstupenek. „Největší zájem byl o nejdražší vstupenky za 15 tisíc korun, které zahrnují například dopravu limuzínou, osobního číšníka a neomezenou konzumaci šampaňského,“ uvedl mluvčí Vít Novák.

Foto: Tino Kratochvíl

Minulý ročník akce

Článek

Ples jako Brno má kapacitu 600 hostů. Ti stihli vstupenky vykoupit během pouhých tří týdnů. Nejlevnější vstupné přitom stojí šest tisíc korun. Organizátoři vysoké ceny vysvětlují obřími náklady, které ples spolyká.

„Ze všech podobných společenských akcí jsme rekordmani v odběru elektřiny, ale i ve výzdobě, kvůli které z Nizozemska objednáváme tisíce živých květů. Také necháváme desítkám hostesek na míru ušít oblečení, které se každý rok mění,“ vysvětluje Novák. „Také velmi dbáme na to, aby raut, který se zabírá 800 metrů čtverečních, byl záměrně předimenzovaný. Díky tomu i ve tři hodiny ráno je k dispozici 80 procent sortimentu, který zahrnuje například velký ústřicový bar,“ dodal.

Z důvodu rekordního zájmu o vstupné nakonec organizátoři mírně navýšili kapacitu, uvolnilo se tak dalších pár desítek míst. Předpokládá se, že budou opět vyprodány ještě do konce roku. Účast podle organizátorů potvrdilo i rekordní množství celebrit, konkrétní jména ale zazní až na plánované lednové tiskové konferenci. V plánu je opět i charitativní dražba, v rámci které budou hosté dražit umělecká díla.

Majitelé vstupenek na ples se na akci většinou připravují již nyní, v ceně totiž mají i několik lekcí tance, etikety či módního poradentství. Perné přípravy zažívá také personál. Ten bývá na Plesu jako Brno součástí složité choreografie. Připravují se i moderátoři, kterými budou letos baviči Josef Plášek a Lukáš Pavlásek. Z umělců vystoupí na pódiu britská zpěvačka Nicol Lawrence, Big Band Felixe Slováčka, skupina All X, na afterparty vystoupí Ukulele Troublemakers. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám