Hlavní obsah

Nejdelší bobovou dráhu u nás a druhou v Evropě otevřou v resortu Dolní Morava

Novinky, Vratislav Konečný

Údolí pod Kralickým Sněžníkem, před pár léty téměř neznámé, je nejvyhledávanější oblastí nejen Pardubického kraje, pod nějž patří. Sportovně wellnesový resort přitahuje mnoho návštěvníků. Je zaměřen nejen na aktivní turisty, ale také na rodiny s dětmi. Posledním lákadlem je obří bobová dráha.

Foto: Resort Dolní Morava

Ilustrační foto

Článek

Resort nabízí jak zimní, tak i letní vyžití. Zaměřuje se převážně na rodiny s dětmi, aktivní páry, jednodenní výletníky z České republiky i Polska a také na hosty ubytované v hotelích a chatách v této oblasti.

Mamutí horská dráha

„Nejdelší bobová dráha svého druhu v Česku a druhá nejdelší v Evropě měří více než 3 kilometry a pyšní se 25 zatáčkami, 360° otáčkou ve výšce 12 metrů nad zemí, osmičkovou smyčkou či podzemním tunelem. Bude to neskutečná jízda,“ informoval Tomáš Drápal, manažer střediska.

Můžete se těšit na jízdu ve vysokém i nízkém lesním porostu a na otevřených pláních v rychlosti kolem 40 kilometrů v hodině. Dráhu zabezpečuje speciální antikolizní systém.

Mamutí horská dráha doplňuje dvě další velká lákadla Dolní Moravy - Stezku v oblacích tyčící se do výšky 55 metrů a Obřího mamuta, který dětem ve dvou patrech nabízí zábavu i vzdělání. Obří mamut, který byl zapsán také dvakrát do České knihy rekordů, měří 13 metrů, dosahuje výšky jako třípodlažní budova a v jeho chobotu se skrývá 24 metrů dlouhá skluzavka vedoucí do Mamutíkova vodního a Lesního zážitkového parku.

Děti se tu vyřádí

Resort se zaměřuje na ztvárnění místní historie při zajímavých atrakcích a hrách. Letos se otevírá Stamichmanova štola. Díky zážitkové hře a příběhu objevíte 450 metrů podzemí a zjistíte více o hornickém řemesle.

Novinkou je také Lanáček - součást Lesního zážitkového parku, kde budou moct již malé děti od 4 let zkoumat bezpečné lanové překážky, tunely, skluzavky, chodníky i dřevěné chýše. 

Koloběžky stále více frčí

Děti si hrají ve spodní části horského resortu v propojených parcích či při souvisejících animacích, starší si mohou užít výhledů a aktivit v horní části Dolní Moravy. Zajímavá a hojně navštěvovaná je panoramatická restaurace Skalka s výhledem na horské hřebeny i Stezku v oblacích. Letos přibyla zmodernizovaná půjčovna koloběžek na horní stanici lanové dráhy Sněžník.

Kromě cykloturistiky a horské turistiky jsou k dispozici také šlapací káry, disc golf, zážitky v adrenalin parku či bag jump.

Reklama

Výběr článků

Načítám