Hlavní obsah

Nejčastější místo krádeží v Plzni? Ústřední hřbitov

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kde se v Plzni nejčastěji krade? Podle informací městských strážníků je místem, které nejčastěji čelí útokům zlodějů, překvapivě ústřední hřbitov. Proto se policisté rozhodli zvýšit dohled nad tímto místem.

Foto: Alena Oudová

Městští strážnící zvýší v Plzni dohled nad ústředním hřbitovem. Právě tam se nejčastěji vydávají lapkové a zloději.

Článek

Na realizaci častějších obchůzek se dohodl starosta čtvrtého plzeňského obvodu Michal Chalupný s velitelem plzeňské městské policie Antonínem Sturmem a radním pro bezpečnost Robertem Houdkem.

Hřbitovy jsou v Plzni běžně hlídány, ovšem nikoli nepřetržitě. Při svých obchůzkách se policisté soustřeďují nejen na kontrolu samotného areálu hřbitova, ale také na zaparkovaná auta. Jejich vykrádání je podle velitele také častější.

Jak informuje radní pro bezpečnost Robert Houdek, ke zvýšené frekvenci kontrol hřbitova se v Plzni přistoupilo s ohledem na stupňující se množství nahlášených krádeží v poslední době.

"Problém vykrádání hrobů je dlouhodobý, teď se ale jejich počet na ústředním hřbitově neúměrně zvýšil. Kradou se vázy, lampičky a jiné předměty z mědi a dalších kovů, které pak pravděpodobně zloději prodávají do sběren. Při krádežích navíc páchají další škody, když vylamují zámky nebo rozbíjí skleněné výplně," uvedl starosta Michal Chalupný.

Současně Chalupný informoval, že městský obvod uvažuje o instalaci kamerového systému.

Reklama

Výběr článků

Načítám