Hlavní obsah

Návštěvnost Frýdy v prvních dnech lámala rekordy

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové obchodní centrum Frýda ve Frýdku-Místku přivítalo minulý čtvrtek své první zákazníky. Za čtyři dny jeho fungování navštívilo obchodní centrum na břehu řeky Ostravice přes 80 000 návštěvníků, kteří si nenechali ujít jak připravený program k jeho otevření, tak slevové akce jednotlivých prodejců.

Foto: OC Frýda
Článek

Zástupy lidí v pasáži i v prodejnách, pestrý doprovodný program s řadou soutěží, vystoupení místních kulturních i sportovních sdružení a spousta dárků, poukázek a drobných pozorností pro malé i velké návštěvníky – tak nějak by se daly charakterizovat první čtyři dny nově otevřeného centra FRÝDA.

„Zájem zákazníků nás příjemně překvapil a předčil veškerá očekávání. Podle našich měření navštívilo od 13. do 16. listopadu FRÝDU 82 896 lidí, což je ve srovnání s podobnými projekty o zhruba 30 procent více,“ uvedla ředitelka OC FRÝDA Petra Bujnošková a dodala: „Rekord jsme zaznamenali již ve čtvrtek, kdy objektem prošlo přes 24 000 tisíc lidí, což je v podstatě 40 procent všech obyvatel Frýdku-Místku.“

Svému účelu začaly sloužit i okolní plochy centra, zejména upravené prostranství na břehu řeky: „Lidé si užívali na listopad příjemného počasí, které bylo v závěru minulého týdne, a hlavně mladší návštěvníci zcela přirozeně využili vytvořené terasy k posezení, Riegrova lávka dostala nový život a zcela intuitivně propojila část Frýdku s Místkem,“ řekla ředitelka centra.

Na prodejní ploše obchodního centra FRÝDA naleznou zákazníci 65 obchodů včetně supermarketu, restaurace, kavárny, rychlých občerstvení, 5D kina a také řadu dalších služeb.

„V souvislosti s blížícím se adventem začínají již od 29. listopadu pravidelné sobotní vánoční akce, které by svým pestrým programem měly i přes vrcholící nákupní shon navodit v centu příjemnou atmosféru a hlavně potěšit ty nejmenší,” dodala Petra Bujnošková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám