Hlavní obsah
Radek Kašpárek při Garden Food Festivalu v Ostravě Foto: Garden Food Festival

Návštěvníci Garden Food Festivalu ochutnají speciality i tradiční pokrmy české a zahraniční kuchyně

Sicilské aranchiny, trhané hovězí, chilli burgery, smažené dršťky v domácí bulce, argentinské lomito, ústřice, tvarůžkový tatarák, šneci po burgunsku, španělská šunka jamon serrano, indická samosa. To je jen malý vzorek toho, co bude možné o víkendu ochutnat ve zlínském zámeckém parku během Garden Food Festivalu

Radek Kašpárek při Garden Food Festivalu v Ostravě Foto: Garden Food Festival
Návštěvníci Garden Food Festivalu ochutnají speciality i tradiční pokrmy české a zahraniční kuchyně

„Na festivalu se chtějí všichni vystavovatelé předvést. Jejich menu bude opět tak bohaté a pestré, že si pochutnají i ti nejnáročnější gurmeti,“ ubezpečil za pořadatele Pavel Vysloužil.

Vybírat lze i z bohaté nabídky nápojů, a to jak vín, prémiových destilátů a piva, tak i čaje a kávy. Milovníci vína mohou ochutnat vína moravských i zahraničních vinařů. Zastoupeny budou tradiční domácí pivní značky Litovel nebo Zubr, regionální minipivovary, například Minipivovar Kosíř, Pivovar Zašová, Pivovar Harley Pub z Otrokovic. Chybět nebudou ani karibské rumy nebo klasické kubánské koktejly. „Návštěvníci si ale mohou dát i smoothie, které si navíc sami umixují,“ podotkl Vysloužil.

Garden Food Festival je však oblíbený také pro kuchařskou show na pódiu. Letos poprvé se bude odehrávat nejen na hlavním pódiu v podzámčí, ale na druhém pódiu vedle zlínského zámku.

V akci tak návštěvníci uvidí Zdeňka Pohlreicha, který během tří nedělních vystoupení předvede například přípravu svatojakubských mušlí s pyré z květáku, chobotnici s toskánskými fazolemi, risotto s řeřichou a zeleným chřestem a řadu dalších specialit.

Michelinský kuchař Radek Kašpárek, který na Garden Food Festivalu vystupuje letos poprvé, je proslulý použitím netradičních surovin a ingrediencí. Ve Zlíně představí mimo jiné originální receptury ze sobího masa, brzlíku nebo kalamár. Herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová uvaří českou klasiku v moderním pojetí jako třeba králičí filet se slaninou a hráškovým pyré nebo kachnu s červeným zelím a jablky.

Garden Food Festival je akcí určenou pro celou rodinu. Kromě lákavých dobrot i pro nejmenší návštěvníky čeká na děti i bohatý doprovodný program. Součástí festivalu bude dětská zóna (nově umístěná na nádvoří zlínského zámku) se zábavnými experimenty, rébusy a hlavolamy, které připravila olomoucká Pevnost poznání. K dispozici budou i kreativní dílničky v podání kavárny Slunečnice nebo výtvarnice Daniela Foltýnová, která obohatí festival o netradiční výtvarné tvoření s rajčaty.

Festivalový areál bude otevřený v sobotu 2. září od 10 do 19 hodin a v neděli 3. září od 10 do 18 hodin.  Vstupenky v předprodeji zájemci koupí za 100 korun ještě v pátek nebo s balíčkem grešlí za 350 Kč. Vstupenka na místě stojí 150 korun, děti do výšky 140 centimetrů a držitelé průkazů ZTP/P mají vstup zdarma. Jediným možným platidlem v areálu jsou grešle. Hodnota jedné grešle je 25 korun.

„Budou k prodeji v balení po deseti kusech se vstupenkou na pokladnách při vstupech a na vyznačených místech ve festivalovém areálu. Oproti minulým ročníkům ale budeme hodinu před uzavřením areálu prodávat grešle také po dvou kusech,“ připojil novinku Vysloužil.

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Reklama

Výběr článků