Hlavní obsah

Národní divadlo Brno zahajuje novou sezónu a opět zve na Opening Concert

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Koncert pod otevřeným nebem, kterým Národní divadlo Brno otevírá novou sezónu, se stal přitažlivou tradicí. I letos divadelní umělci takto pozdraví své diváky, příznivce, ale i všechny Brňany.

Foto: NdB pozvání na koncert
Článek

Zahajovací koncert divadelní sezóny 2016/2017 na piazzettě před budovou Janáčkova divadla se bude konat ve čtvrtek 8. září od 17 hodin. Lístky shánět netřeba, vstup je volný.

Program nabídne ukázky ze současné nabídky operních a baletních titulů, také však „ochutnávky“ z připravovaných premiér. Diváky a posluchače potěší jak sólisté opery a baletu, tak velká orchestrální a sborová čísla pod taktovkou šéfdirigenta Marko Ivanoviče. Moderátorem bude Roman Blumaier z činoherního souboru. Přítomné samozřejmě uvítá ředitel MdB Martin Glaser, a šéfové souborů – Mário Radačovský (balet), Jiří Heřman (opera) a Martin Františák (činohra).

Od 10.00 do 21.00 hodin možno na prostranství navštívit také speciálně laděný Fashion Market společnosti Lovemusic.

Nové vedení Národního divadla Brno postupnými, avšak zřetelnými kroky dosahuje viditelných pozitivních změn, každá sezóna je posunem o kus dál. Divadlo uplatnilo nosná racionalizační provozní opatření, zaujalo i zajímavým marketingem.

Promyšlená je dramaturgie s programovou profilací usilující o vyváženost nabídky. Všechny tři soubory usilují o kvalitní představení schopná oslovit širokou diváckou paletu, současně připravují inscenace mimořádné, neaspirující na kasovní trhák. Nezapomíná se na specifiku věku, cílený zájem směřuje i na děti a rodinu. Podařilo se rozčeřit vlny, dát směr toku i tam, kde se již zdály být vody spíš stojaté. A je to znát. Na stoupajícím zájmu diváků a návštěvností. Současně probíhají v NdB nutné a náročné rekonstrukce, nyní zejména v budově Janáčkova divadla.

Opening Concert otevírá divadelní sezónu s přitažlivou i pestrou nabídkou. Možná pootevře dveře a podnítí ke vstupu do stále stejně lákavé a s životem se měnící se divadelní řeky i ty, kteří již nějaký čas nevstoupili.  

Reklama

Výběr článků

Načítám