Hlavní obsah

Nad Královéhradeckým krajem bude znít Rybova mše v podání žáků a pedagogů z Týniště a Rychnova

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní umělecké školy z Týniště nad Orlicí a Rychnova nad Kněžnou se jako jediné z Královéhradeckého kraje zapojily do projektu Rybovka zní nad Českem, který inicioval Český rozhlas, a ke spolupráci na něm pozval "zušky" celé České republiky.

Foto: Městys Častolovice (archiv)

Nad Královéhradeckým krajem bude znít Rybova mše v podání žáků a pedagogů z Týniště a Rychnova

Článek

Ideou projektu je, aby 24. prosince zazněl v 18 hodin ze všech třinácti krajských rozhlasových studií záznam Rybovy České vánoční mše v podání žáků, pedagogů a hostů základních uměleckých škol.

Královéhradecký kraj bude tedy na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové reprezentovat orchestr tvořený žáky, bývalými žáky a pedagogy ZUŠ Týniště nad Orlicí a Rychnov nad Kněžnou, sbory - Carmina a Carmina Alta – rychnovské zušky.

Sólové party zazpívají Tereza Myšáková (soprán), Kateřina Synková (alt), Tomáš Borůvka (tenor) a sbormistr Karel Štrégl (bas). Dirigentské taktovky se ujme ředitel týnišťské školy Mgr. Pavel Plašil.

Záznam bude naživo pořízen v neděli 15. prosince v 18 hodin v Častolovicích, kdy orchestr, sbor i sólisté vystoupí s vánoční mší Jakuba Jana Ryby v tamním kostele sv. Víta.

Reklama

Výběr článků

Načítám