Hlavní obsah

Na zámku Mníšku pod Brdy je připraven třídenní program pro děti i speciální prohlídky pro dospělé

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na prodloužený víkend od 28. do 30. září je v zámku Mníšku pod Brdy připraven program prohlídek pro děti i pro dospělé, Kouzelné pohádkové sklepení, výtvarná dílnička i vyhlídka z věže. Rodiny s dětmi potkají místní princeznu, dospělí uslyší zajímavé vyprávění o osudech majitelů zámku.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

28. září v pátek je svátek, a tak je pro návštěvníky mníšeckého zámku připraven program prohlídek, ze kterých si určitě vybere každý. Rodiny s dětmi mohou zvolit mezi prohlídkou O princezně a čertíkovi aneb proč má zámek tři věže nebo Pohádkovou prohlídkou s královnou Elsou. 

Jaká legenda koluje o staviteli zámku? Neměl náhodou smlouvu s ďáblem? Kam zmizela čtvrtá věž? To všechno se děti dozvědí na prohlídce O princezně a čertíkovi, při které je navíc čeká hledání zámeckých šperků. Pomohou princezně najít ztracené korále? Hledání je nemine ani při prohlídce s královnou Elsou. Pomohou vypátrat zatoulaného Olafa? 

Dospělým a rodinám s větším dětmi jsou určeny prohlídky O Vratislavech z Mitrovic ve službách císařské diplomacie. Vratislavové kdysi na Mníšku vybudovali renesanční zámek. Jaká byla jejich doba, jací byli nejznámější zástupci rodu, jaký osud čekal jednoho z nich jako delegáta k tureckému sultánovi? Kostýmovaná prohlídka je doplněna ukázkami z dobového cestopisu i zábavným kvízem.

I v sobotu 29. září mohou rodiny s dětmi zavítat na prohlídku O princezně a čertíkovi, vyslechnout si zajímané vyprávění o třech věžích a hledat ztracené šperky. Nebo mohou hádat, jaké pohádky se schovaly v zámeckých komnatách při Pohádkové prohlídce s princeznou. Pohádkové prohlídky s princeznou můžete navštívit i v neděli 30. září.

Po všechny dny jsou přístupné kromě speciálních prohlídek také klasické prohlídky obou návštěvnických okruhů, Kouzelné sklepení, výtvarný ateliér i vyhlídka z věže. Na speciální prohlídky je vhodná rezervace. 

Reklama

Výběr článků

Načítám