Hlavní obsah

Na zámku Mníšku mohou děti potkat ledovou královnu nebo zimní vílu

Novinky, Marie Charvátová

V sobotu a v neděli 12. a 13. ledna bude zámek v Mníšku pod Brdy opět otevřen a pozve do zámeckých komnat nebo na vyhlídku z věže. Připravena bude také nabídka pro rodiny s dětmi, které mohou zavítat třeba do Kouzelného sklepení a seznámit se s pohádkovými postavami.

Článek

V Kouzelném sklepení zámku se dětem představí královská rodina, čert s čarodějnicí nebo zimní víla. Ta zrovna teď panuje a prostřednictvím žezla ročních dob se snaží, aby byla zima, jak se patří. Pěkný sníh na dětské radovánky, zamrzlé rybníky, zasněžené kopce. Děti jí mohou prozradit, jak jsou s jejím vládnutím spokojeni.

V sobotu 12. ledna při prohlídkách komnat pak mohou navíc potkat i ledovou královnu Elsu. Jezdí navštěvovat svou kamarádku zimní vílu a často s sebou přiveze Olafa. Ten je ale neposedný a neustále se ztrácí. Pomohou ho děti při prohlídkách najít?

V neděli 13. ledna mohou rodiny s dětmi zavítat na Pohádkovou prohlídku o zámeckých strašidýlkách. Tentokrát je nečeká žádné hledání, ale vyprávění o tom, že na Mníšku nebydleli jen baroni a hraběnky, ale také jejich oblíbená strašidýlka. Třeba bílá paní, duch z lahve, bezhlavý rytíř nebo dráček Ohniváček. 

V sobotu i neděli mohou děti také malovat ve výtvarné dílně a dospělí se projít prvorepublikovými interiéry na dvou okruzích. Návštěvu zámku je pěkné zakončit třeba vyhlídkou z hodinové věže, do které vede šedesát schodů. 

Reklama

Výběr článků

Načítám