Hlavní obsah

Na zámek Dobříš zavítá nizozemský pěvecký sbor, představí se koncertem vážné hudby

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vystoupení nizozemských hudebních souborů mají na zámku Dobříš několikaletou tradici. Na ni naváže také koncert pěveckého sboru Cantabille, jehož síla spočívá především ve velké rozmanitosti repertoáru. V Zrcadlovém sále se představí 29. dubna od 20 hodin.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Koncerty v Zrcadlovém sále mají u veřejnosti velkou oblibu.

Článek

„Sbor Cantabille u nás zatím nekoncertoval, pokaždé k nám totiž z Nizozemska zavítá nějaké jiné hudební uskupení. Cantabille vystoupí kromě dobříšského zámku den předtím také v Praze,“ informovala Renata Semová ze zámku Dobříš, podle jejíchž slov jsou koncerty nizozemských souborů hojně navštěvované a vyhledává je stálý okruh diváků.

Jak už název souboru napovídá, „Cantabile“ zpívá „a capella“ čili bez doprovodu hudebních nástrojů. Široký repertoár sboru zahrnuje převážně vážnou hudbu – duchovní a světské skladby z doby renesance, baroka, klasicismu, romantismu i písně z 20. a 21. století. „Sbor představí na koncertu melodie od skladatelů J. Brahmse, A. Dvořáka, R. Schumanna a lidové písně Leoše Janáčka,“ sdělila Semová.

Sbor Cantabille na zámek Dobříš „přiveze“ nizozemská agentura IC Productions, podle Semové s ní zámek spolupracuje již 13 let a návštěvníci koncertu se pokaždé dočkají kvalitního kulturního zážitku. „Jsme rádi, že zde můžeme tyto koncerty organizovat a prezentovat amatérské soubory na dobré úrovni. Z nizozemských účinkujících je pokaždé cítit pohoda, radost ze zpěvu a vystupování, a také velká kolegialita. Jak známo, hudba spojuje národy, a na těchto koncertech je to patrné dvojnásob,“ dodala Semová.

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v Návštěvním centru zámku Dobříš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám