Hlavní obsah

Na Volkswagen Olomouckém 1/2Maratonu padaly traťové rekordy

Novinky, Hana Stropková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý ročník největší běžecké akce na Moravě, která se koná podle pravidel atletické federace IIHF, odstartoval v sobotu 18. června z olomouckého Horního náměstí.

Foto: Hana Stropková

Volkswagen Olomoucký 1/2Maraton

Článek

Na startu se objevilo více než 2000 běžců z 33 různých zemí. Vítězem závodu se stal Etiopan Shami Abdulahi Dawit, který se v cíli objevil v čase 1:00:44, a o více než minutu a půl tak překonal loňského vítěze Keňana Maregu. Druhý doběhl Keňan Eluid Kiptanui s časem 1:01:24, který vyhrál loňský Volkswagen Maraton Praha v osobním rekordu 2:05:39, čímž vytvořil nový rekord celého závodu. Třetí v cíli byl Etiopan Adugna Takele s časem 1:01:39.

S myšlenkou uspořádat v Olomouci 1/2Maraton přišel v roce 2009 domácí běžec Václav John. Se svým nápadem se obrátil na Carla Capalba, který organizuje nejvýznamnější pražské běžecké akce (např. Hervis 1/2Maraton Praha, Volkswagen Maraton Praha a Mattoni Grand Prix).

O rok později, 29. června, se konal první ročník Volkswagen Olomouckého 1/2Maratonu, za jehož organizaci dostali letos Václav John a Carlo Capalbo Cenu města Olomouce za počin roku 2010.  

Reklama

Výběr článků

Načítám