Hlavní obsah

Na světě je kolekce kuchyňského textilu Made in Jeseníky

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseníky vždy byly tradičním textilním regionem. Výroba Made in Jeseníky znovu ožívá prostřednictvím stylové kolekce kuchyňského textilu. Zástěry, chňapky, ubrusy i prostírání s jesenickým jelenem ušily švadlenky chráněné dílny Dantex v Šumperku.

Foto: Tereza Schreiberová

Jídelní textil Made in Jeseníky v červenobílé kombinaci.

Článek

"Jestli bylo pro Jeseníky něco tradičního, pak to byla textilní výroba. Místní produkty ovšem nahradily extra levné výrobky z Asie. Podporovatelů Jeseníků je ale celá řada a právě pro ty je určena unikátní kolekce kuchyňského textilu Made in Jeseníky. Design Jany Kudrnové a kvalitní, ručně šité zástěry, chňapky, ubrusy a prostírání - to je prostě kombinace pro gastronomické fajnšmekry," vysvětluje vznik zajímavé kolekce Markéta Ficnarová z e-shopu pradedovo.cz, který zboží podporující Jeseníky nabízí.

"Věříme, že tyto výrobky si najdou své místo nejenom v domácnostech, ale také v restauracích, kavárnách nebo třeba i jídelnách. Každý má rád dobré jídlo a pokud je servírováno na ubrusech a prostíráních Made in Jeseníky, musí nutně chutnat ještě lépe," věří Ficnarová.

Kompletní kolekce je nabízena ve čtyřech barevných kombinacích, zatím s jedním motivem jesenického jelena. "Pokud se výrobky mezi lidmi chytí, máme v zásobě nové motivy. Také chráněná dílna Dantex, která produkty ručně šije, je připravena zpracovat nové střihy," odhalila budoucí plány Ficnarová.

Kuchyňský textil Made in Jeseníky je kompletně k vidění na www.pradedovo.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám