Hlavní obsah

Na svátek knih a čtenářů se již chystá i knihovna v Poličce

Novinky, Klára Kašparová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Březen měsíc čtenářů - svátek knih, čtenářství i čtenářů se blíží a opět míří do poličské knihovny. Kulturní program knihovny bude praskat ve švech. Zabaví tu malé i velké, intelektuály, tvořivce i milovníky hudby.

Foto: Klára Kašparová

Vyrábět placky, klíčenky i magnetky budeme ve středu 11. března

Článek

Svátek čtenářství v Poličce odstartují 4. března pohádkovou dílnou s autorkou projektu Pohádky pro společné čtení a překladatelkou slovinských lidových pohádek Alenou Vorlíčkovou. Na děti čeká společné čtení, povídání, naladění s pohádkovou relaxační hudbou, malování nebo tvůrčí psaní.

První březnový čtvrtek bude ve znamení Kritického klubu předního českého kulturního kritika Jana Rejžka. Provede labyrintem současné české literatury.

Středa 11. března bude patřit velkým i malým tvořivcům. Čeká je tvořivá dílna s plackovačem. Vyrábět se budou placky, magnetky i klíčenky pro sebe i své nejbližší.

U oslav čtenářství nebude chybět ani autorské čtení. Prozaik a redaktor časopisu a nakladatelství Host, Jan Němec, představí poličským čtenářům Dějiny světla - román o osudech neobyčejného fotografa Františka Drtikola, za který byl nominován na cenu Magnesia Litera 2013.

Nebyl by to měsíc čtenářství, kdyby do knihovny nezavítalo Listování, projekt na podporu čtenářství. Březnové Listování bude ve znamení slovenské bondovky, ve které se agent Roger Krowiak zaplete do složité hry.

V březnovém programu knihovny také nebude chybět hudba a tanec. Na neformálním knihovnickém plese zahrají kapely Původní Bureš, Fru Fru a Omakalamuhopotajmu.

Poslední březnová neděle bude patřit pamětníkům a jejich vzpomínkám. V první kavárně paměti představíme vznik a průběh projektu Memoria Polička a popovídáme si o orální historii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám