Hlavní obsah

Na Štěpána si běžci v Ostravě vykoledovali trochu sněhu, mrazu a dobré nálady

Novinky, Josef Zajíc

Jako tradičně na Štěpána pořádá ostravský oddíl TJ Liga 100 Ostrava o. s. silniční běh na 15 kilometrů - letos již 37. ročník Štěpánského běhu Porubou. Závodníci se sešli v areálu Sportovního a rekreačního zařízení města Ostravy, s. r. o. Sareza, odkud jich 152 odstartovalo na trať.

Foto: Josef Zajíc

37. ročník Štěpánského běhu.Ostrava 26.12.2014. Závod zahájil ředitel Jiří Hubáček.

Článek

Závodníci měli kvalitní zázemí, šatny, sprchy, WC a možnost se rozběhat a rozcvičit v areálu stadionu.

Závod zahájil 26. prosince v 10 hodin předseda organizačního štábu PhDr. Ing. Jaromír Horák spolu s ředitelem závodu Jiřím Hubáčkem. Start a měření v cíli provedli členové skupiny Otto Seitla. Spolupracovala Městská police Ostrava. O zdravotní zabezpečení se postaral MUDr. Martin Krygel.

Do cíle doběhl jako první závodník AK SSK Vítkovice Aleš Miko. Trať zaběhl za 46:32 sledován atletem TJ Slezan Frýdek-Místek Pavlem Michnou - 48:46 , v závěsu doběhl třetí v absolutním pořadí Lumír Hlaváč - 48:55.

Jako první žena doběhla v čase 51:52 Šárka Macháčková z X - AIR Ostrava. „Bylo to náročné, ale běželo se mi dobře. Trénuje mě známá atletka a vytrvalkyně Alena Peterková. Protože žiji v Brně, domluvily jsme se, že se tohoto závodu jako trénink zúčastním. Abychom se viděly, srovnaly se do techniky, řekly si pár úkolů na další velmi tvdé tréninkové období. Pod jejím vedením se připravuji na jarní Pražský maraton 2015, kde bych chtěla překonat svůj dosavadní osobní rekord 2:45,” řekla po závodě Macháčková.

„Šárka ten závod šla, jak měla jít. Domluvily jsme se na určitém tempu a to ona splnila. Jsem strašně ráda, že je zdravá a že i další mé svěřenkyně jsou zdravé. Snad se jim následující sezóna povede,” konstatovala trenérka Alena Peterková, nejlepší česká vytrvalkyně, účastnice LOH 1992 v Barceloně.

Na druhém místě, v absolutním pořadí žen, doběhla Eva Filipiová ze Šumperka - 55:22 před Markétou Baginovou z Ostravy - 53:29.

V závěru závodu pořadatelé vyhlásili vždy tři nejlepší závodníky v šesti kategoriích. Pro všechny zúčastněné následovala bohatá tombola, kde bylo rozděleno 35 velmi pěkných věcných cen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám