Hlavní obsah

Na start Kovářské pětky se v sobotu postaví i profesionální triatlet Petr Vabroušek

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na trať Kovářské pětky vyrazí po boku známého triatlonisty a jeho syna Filipa v sobotu 10. listopadu v 10:11 účastníci unikátního běhu v baťovském areálu ve Zlíně. Hlavního závodu se mohou zúčastnit dospělí a nově i junioři na zkrácené trati 1900 metrů. Závod pořádá popáté Kovárna VIVA jako součást seriálu Běhů Zlín.

Foto: Kovárna Viva
Článek

Start a cíl budou na ulici Vavrečkova před budovou č. 72. Hlavní závod na 5 km odstartuje symbolicky v 10:11 hodin. Zaběhnout si ho mohou jednotlivci i tříčlenné štafety, kterým bude místo štafetového kolíku sloužit kladivo.

„Nově dáváme prostor zúčastnit se části hlavního závodu i juniorům a dětem, které si troufnou vyrazit na trať společně s dospělými, mezi nimiž nebude chybět ani Petr Vabroušek,“ uvádí za organizátory z Kovárny VIVA Zbyněk Rozsypal a dodává: „Junioři poběží první okruh ze tří, který bude mít asi 1900 metrů.“

Přestože je pátý ročník věnovaný hlavně zkušeným běžcům, nezapomněli organizátoři ani na menší děti. „Pro děti mladší deseti let bude připravený samostatný závod, který startuje již v 9:30 hodin,” upřesnil Zbyněk Rozsypal a upozornil, že registrace na tento závod je na místě možná pouze do 9:15 hodin.

Pro závodníky a jejich fanoušky bude po závodě připraveno tematické svatomartinské občerstvení. Startovné je 50 Kč pro dospělé a 5 Kč pro děti. Přihlásit se je možné přímo na místě před závodem.

Program závodu:

8:30 - 9:15 registrace do dětského závodu (ročník 2008 a mladší)

8:30 - 9:30 registrace do hlavního závodu (dospělí a junioři)

9:30 start dětského závodu (180 m/ 360 m)

10:11 start Kovářské pětky (5 000 m) a juniorského kolečka (1900 m)

Další informace o závodu na www.viva.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám