Hlavní obsah

Na Slavnostech břeclavského piva vystoupí i místní kapely

Novinky, Petra Svěráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

IRNIS a ŠROTI. To jsou dvě regionální kapely, které vystoupí na Slavnostech břeclavského piva. Uskuteční se 8. května na louce pod zámkem v Břeclavi. Akci pořádá už druhým rokem zdejší Zámecký pivovar Břeclav.

Foto: archiv Agentury Velryba

Slavnosti břeclavského piva

Článek

Po loňském úspěchu, kdy slavnosti navštívily přes 4 tisícovky lidí, to bude i letos den plný hudby a doprovodného programu.

„Hlavními lákadly budou letos kapely ČECHOMOR, BACKWARDS  a LEGENDY SE VRACÍ. Rozhodli jsme se ale, že dáme také prostor začínajícím kapelám z regionu, pro které je velmi důležité představit se „doma“,” uvedl člen správní rady pivovaru Jan Svoboda.    

IRNIS je mladá kapela z Valtic, která působí na české hudební scéně od roku 2012. Její hudba skrývá různé žánrové zaměření od popu, rocku, hip hopu až po tvrdší styly. Přes stylovou rozmanitost si však IRNIS zakládají na českých textech, silných melodiích a energickém vystoupení. V hitparádě Rádia RockZone získala kapela první místo s písní Alibi.

Rocková skupina ŠROTI je z Dolních Bojanovic a vznikla už v roce 2006, kdy bylo mladým hudebníkům teprve 10 let. Od počátku hraje skupina výhradně vlastní tvorbu včetně českých textů. Na svém kontě má přes 90 vystoupení u nás i v zahraničí, získala ocenění Objev roku na festivalu Slunce ve Strážnici v roce 2008, v roce 2012 se držela 28 týdnů v hitparádě Rádia Čas s písničkou Kristýno a  v celostátní soutěži hudebních skupin získala druhé místo.

Kromě muziky jsou připraveny i doprovodné atrakce pro děti i dospělé, včetně oblíbených exkurzí do prostor břeclavského pivovaru.

Akci pořádá Zámecký pivovar BŘECLAV ve spolupráci s městem Břeclav.

Program festivalu:

13:30 – 14:10 ŠROTI

14:30 – 15:30 LEGENDY SE VRACÍ

15:50 – 16:30 IRNIS

17:00 – 18:00 THE BACKWARDS Beatles Revival

19:00 – 20:00 ČECHOMOR

20:15 – 21:00 ZADÁCI

21:15 – 22:15 VAŤÁK – Kabát Revival

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám