Hlavní obsah

Na radnici Prahy 13 oceňovali pedagogy ke Dni učitelů

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmadvacátého března si připomínáme svátek učitelů, bývala to velká společenská událost. Pokud není kvalitní školství, nemůže být ani kvalitní společnost. Městská část Praha 13 se tradičně přidala k oslavě Dne učitelů. V úterý 20. března pozvala na radnici 32 vybraných pedagogů.

Foto: radnice Prahy 13

Starosta ing. David Vodrážka při slavnostním oceňování pedagogů

Článek

Ti převzali z rukou starosty Davida Vodrážky, místostarostky Marcely Plesníkové a předsedy pro výchovu a vzdělávání Víta Bobysuda ocenění za svou záslužnou práci.

Městská část Praha 13 je zřizovatelem celkem deseti základních a dvaadvaceti mateřských škol, zaměstnává 553 pedagogických pracovníků v základních a mateřských školách a 86 vychovatelů ve školních družinách.

Náročná, leč velmi užitečná práce

„Z vlastní zkušenosti vím, že práce kantora je sice velmi náročná, ale zároveň smysluplná. Ještě jednou velké díky za skvěle odvedenou práci všem pedagogům,“ řekla při udílení cen místostarostka pro oblast školství a informatiky Marcela Plesníková.

„Učitelé si zaslouží náš respekt a uznání. Jsou to právě oni, kdo významně ovlivňují budoucnost celé naší společnosti, protože pomáhají vychovávat další generace. Je důležité jejich práci patřičně ocenit. Jsem rád, že to mohu dnes učinit alespoň touto cestou,“ řekl starosta MČ Prahy 13 David Vodrážka.

Investují do školství

Obor školství je jedním ze základních pilířů, do kterého městská část Praha 13 investuje. Například v loňském roce byla otevřena nová mateřská škola U Stromu na Ovčím hájku nabízející tři třídy pro 2 – 3 leté a dvě třídy pro 3 – 6leté děti. Mateřinka vznikla díky komplexní rekonstrukci bývalého sportovního centra.

Reklama

Výběr článků

Načítám