Hlavní obsah

Na přehradu Baška již po dvanácté vyjedou netradiční plavidla

Novinky, David Blahut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 11. srpna odstartuje na přehradě Baška již po dvanácté rodinná akce - Baškohrátky. Kromě soutěžní přehlídky netradičních plavidel bude pro návštěvníky připravena herní zóna, aqua zorbing, bike show exhibice a spousta dalšího. Zábavný program večer vystřídá hudba všech žánrů až do ranních hodin.

Foto: David Blahut

Baškohrátky - panorama

Článek

Každým rokem Baška přivítá velké množství návštěvníků, kteří se chtějí mnohdy s celými svými rodinami pobavit na tradičních Baškohrátkách - akci, která již dávno přerostla do akce celoregionální a na níž si přijdou na své malí i velcí.

„Už od rána pojede zábava na plný plyn. Úvodem pobaví děti Klauni z Balónkova, mezitím bude zahájena soutěž netradičních plavidel,” zve Hana Poledníková, jedna z organizátorů akce.

„Odvážní konstruktéři je budou představovat divákům na suchu a poté se postupně vydají na svou soutěžní plavbu. A že je o co soutěžit! Vítěz si kromě mnoha jiných cen odveze také finanční hotovost ve výši 10 000 Kč a ani ostatní nepřijdou rozhodně zkrátka. O vítězi rozhodne nejen porota, ale také diváci, a to v diváckém hlasování. Hodnotit se bude náročnost výroby, nápaditost plavidla, umělecký dojem a samo sebou plavbyschopnost plavidla,” upřesnila Hana Poledníková.

Netradiční plavidla vystřídá hudební část programu, kdy se na hlavní scéně představí Milan Peroutka & Perutě, David Stypka & Bandjeez, ze Slovenska k nám zavítá Team revival a Elán kontraband a můžeme se těšit na kapelu Ready Kirken. Souběžně se rozjede druhá alternativní Fiction stage, kde se představí se svým uměním řada DJ‘s moderních stylů.

Kolem dvaadvacáté hodiny mají pořadatelé pro návštěvníky připraveno překvapení večera, lze pouze prozradit, že jeho podtitulem je Rocková romantika a asi se přitom zvedne hladina přehrady.

Po celou dobu mohou účastníci akce samozřejmě počítat s občerstvením, kterého bude v areálu nepřeberné množství.

A již po dvanácté také přivítáme moderátora Vlastu Korce, který se stal téměř inventářem Baškohrátek.

Zaujala vás tato akce? Pak věříme, že se v sobotu 11. srpna potkáme na Baškohrátkách. Můžete se stát nejen diváky, nejen posluchači, ale také aktivními soutěžícími, protože vyrobit netradiční plavidlo a přijet jde stále stihnout. Všechny potřebné informace včetně přihlášky naleznete na webových stránkách www.baskohratky.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám