Hlavní obsah

Na pohádkovém hradu a zámku Staré Hrady zrušili amnestii

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrad a zámek Staré Hrady u Jičína nabízí většinu prohlídkových okruhů pro děti, i když dobrou pohádku a humor ocení i dospělí. V čarodějných pohádkových prohlídkách se seznámí s nejvyšším čarodějem Archibaldem I. i s dračím králem Rozumbraďákem XVI. Ten, jak nás hrad informoval, zrušil amnestii.

Foto: Staré Hrady
Článek

Hrad a zámek Staré Hrady leží v Českém ráji nedaleko Jičína u městečka Libáň. První písemná zmínka je z roku 1340. K původně gotickému hradu byl přistavěn renesanční zámek s rozsáhlým podzámčím.

Prohlídka hradu a zámku je zde věnována především dětem, i když dobrou pohádku a humor ocení i dospělí. Pro děti jsou připraveny i čarodějné pohádkové prohlídky. Od sklepa až po půdu je pobaví Nejvyšší pohádkový čaroděj Archibald I., dračí král Rozumbraďák XVI., princezny, čerti a čertice, strašidýlka, skřítkové a další pohádkové bytosti.  

Amnestii zrušili na hradu a zámku Staré Hrady, jak nás informovala Petra Suková, majitelka a spisovatelka, v pondělí 7. ledna.

"Já, Jeho dračí Veličenstvo Rozumbraďák XVI., pán síly a ohně, řevu a hněvu, rozumu a mouder, z milosti dračí, z milosti nejvyšší král Starohradského dračího království jsem se s konečnou platností rozhodl amnestii ve Starohradské dračí pohádkové říši zrušit! Důvodem mého královského rozhodnutí je velmi nepříznivý dopad amnestie, vyhlášené ve Vašem člobrdím světě. Draky Aresťáky, odsouzené k doživotnímu vykonávání veřejněprospěšných pohádkových prací - odchytu starohradských švábů a lelků - můžete proto i nadále vidět na Dračích čarodějných pohádkových prohlídkách Hradu a zámku Staré Hrady u Jičína. Spolu s nimi i dračího soudce Trestořáda, dračího žalářníka Dolochuse a stovky dalších draků, dráčků a pohádkových bytostí ze Starohradských pohádek čaroděje Archibalda I. Nakonec Vás přijmu osobně na audienci přímo ve své Dračí královské komnatě," dodala k amnestii v zastoupení dračího krále Rozumbraďáka XVI. Petra Suková.

Do pohádky se tu zájemci mohou podívat po celý rok, nyní v zimě je otevřeno o sobotách, nedělích a o prázdninách od 10 do 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám