Hlavní obsah

Na Pekelný ostrov 2016 se již pomalu začněte balit

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holýšovský rockový open-air festival Pekelný ostrov prošel svým vývojem a podařilo se mu vyrůst do největšího hudebního open-air festivalu svého žánru na západě Čech. Pátý ročník bude zahájen 8. července a své brány zase na celý rok zavře 9. července.

Foto: Pekelný ostrov (J, Zeman)

Pekelný ostrov 2015

Článek

Warm-up večírek pro nedočkavé proběhne v podvečer festivalu, tedy 7. července a vstup na něj je zdarma. Na festivalu nebude chybět nikdo z přední tuzemské rockové scény, včetně návštěv ze Slovenska a Britských ostrovů.

Perlou třídenního hudebního maratonu v Holýšově rozhodně bude skotská kapela Nazareth. Na postu zpěváka se tak představí jeden z nejlepších rockových hlasů současnosti Carl Sentance. Kromě písní z předloňské desky Rock’n’Roll Telephone zazní průřez legendárními hity včetně Love Hurts či Dream On.

Po roční pauze se na Pekelný ostrov také vrací nestárnoucí Tři sestry v čele s nezaměnitelným Fanánkem. Kdo by neznal Pijánovku, Zelenou, Modlitbu pro partu nebo Život je takovej? Svoje pevné místo na festivalu má také již nitranská rocková kapela, slovenští Horkýže slíže. Ze Slovenska dorazí punk-rocková kapela Iné Kafé, která drazí s původním baskytaristou Petrem „Forusem“ Fórou.

Po roční pauze se na místo činu vrací Petr Hrdlička s kapelou Škwor. Známé hity od Waldemara Matušky v rockovém hávu, a to v rámci velkolepé estrády doprovázené pyrotechnickými efekty, přiveze Walda gang.

Velkolepý koncert pro holýšovské publikum slibuje i kapela Chinaski v čele s Michalem Malátným. Nováčkem na Pekelném ostrově budou Pipes and Pints. Ti přivezou z Prahy pořádný punkrockový nářez, doplněný o specifické skotské dudy. Tradičně na festivalůu vystoupí Doga, Arakain, Rybičky 48, Komunál, Debill heads, či Hand Grenade, Traktor, Emoce a řada dalších.

Pátý ročník chystá řadu novinek a překvapení. Pro festivalové ultras začíná festival již ve čtvrtek zahřívacím večírkem pro nedočkavé. Kdo dorazí již ve čtvrtek, získává výhodu ve výběru lepšího místa na stanování, ale také se může již nechat opáskovat a vyhnout se pátečnímu návalu.

Pekelný ostrov bude v roce 2016 součástí prestižního projektu „Čistý festival“, do kterého je zapojeno vybraných 20 akcí v rámci celé ČR. Na stánku Čistý festival se dárku dočká každý, kdo přinese určitě množství plastů nebo papírů. Stačí přinést deset, dvacet nebo třicet plastů či papírů a vyměnit je za stírací los. Každý los pak vyhrává jeden z devíti festivalových dárků.

Čistý festival přiveze na Pekelný ostrov unikátní REC.stage. Ta je stylovou, samostatnou krytou scénou. REC.stage designem bočních stěn a podlah interiéru připomíná městskou ulici včetně trojrozměrných prvků, např. stylových barevných kontejnerů či dopravní značkou „recycling zone“.

Ulice opticky přechází z kryté scény ven k návštěvníkům do travnaté parkové zóny, což symbolizuje travnatý koberec vyrobený z recyklovaných plastů. Lidé tak mohou sedět v trávě a užívat si show pod slunečníky v každém počasí. V rámci REC.stage vystoupí například Thom Artway, Pekař, či Cocaine Party!

Na festivalu si můžete za poplatek uschovat svoje cennosti. Držitelé průkazů ZTP a ZTP/P budou mít opět nárok na snížené vstupné. Nárok na slevu ze vstupné mají také dárci krve po předložení průkazu dárce. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám