Hlavní obsah

Na Moravské vysoké škole v Olomouci začaly mezinárodní workshopy s čínskými akademiky

Novinky, Šárka Štveráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Moravská vysoká škola Olomouc (MVŠO) hostí v těchto dnech expertní delegaci akademiků z čínské Guangzhou College of Technology and Business (GCTB), kterou vede profesorka Yi Luxia.

Foto: Šárka Štveráková

Úvodní workshop

Článek

Během třítýdenního programu budou dopoledne probíhat workshopy o managementu, mezinárodním obchodu, inovacích, manažerském účetnictví, ale i o geografii a evropské kultuře, odpoledne jsou zaměřena na návštěvy vybraných firem v regionu. Spolupráci mezi školami zprostředkovala Česko-slovensko-čínská komora (ČSČK).  

„Cílem současné návštěvy akademiků z GCTB je navázání konkrétní spolupráce s našimi experty, která by měla směřovat k výměně učitelů mezi našimi školami. Následovat by pak měla i výměna studentů,“ uvedla prorektorka pro vnější vztahy MVŠO Jitka Lidaříková, která přípravu akce v Olomouci vede.

„Město Kanton patří k nejvýznamnějším čínským hospodářským centrům a akademické kontakty mohou otevřít i příležitosti pro domácí podnikatele,“ říká prezident ČSČK Roman Spáčil.

Čínští akademici se seznámí přímo i s hospodářským prostředím v olomouckém regionu. Navštíví např. společnosti Nutrend, Hopi Prostějov, Honeywell, Tesco SW, Pivovar Chomout. „Pro naše partnery jsme připravili i prohlídku různých olomouckých památek, výlety do přírody a hlavních měst našich nejbližších sousedů, o což měli velký zájem,“ dodala Lidaříková.  

MVŠO byla založena v roce 2005 jako obecně prospěšná společnost s misí poskytovat v Olomouckém kraji chybějící ekonomické a manažerské vzdělání a podporovat rozvoj malých a středních firem. Pro úspěšný rozvoj svého vzdělávacího programu spolupracuje s řadou škol v Evropě a Asii. MVŠO je součástí BEA campusu Olomouc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám