Hlavní obsah

Na letní scéně zámku v Mníšku pod Brdy se odehrají známé Postřižiny

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zámku v Mníšku pod Brdy se 10. srpna odehraje letní divadelní muzikálové představení Postřižiny, které svou příjemnou atmosférou připomene dobu první republiky, kdy tu bydleli poslední majitelé. Vstupenky jsou již v prodeji na pokladně zámku.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

„Nudíte se? Kupte si medvídka mývala!” poradil by nám švagříček Pepin, který má hlášky na všechno a nemluví jenom, když spí. Lepší ale bude koupit si vstupenku na divadelní představení Postřižiny, které se odehraje v romantickém prostředí zámecké zahrady v Mníšku v pátek 10. srpna.

Muzikálové představení podle oblíbeného filmu na motivy Bohumila Hrabala nás zavede do prostředí pivovaru, které autor knihy dobře znal. Jako malý chlapec v takovém žil a své vzpomínky s nádavkem komičnosti a melancholie si naštěstí nenechal pro sebe.

Ani na Mníšku nebude chybět pan sládek Francin, který toho na rozdíl od svého bratříčka moc nenamluví a ze všeho si dělá těžkou hlavu. Aby taky ne, když musí přesvědčit namyšlenou správní radu, že své práci rozumí. Ještě že má přitažlivou paní Maryšku, která svým půvabem okouzlí každého na potkání.

Ani na Mníšku nepřijdete o vtipné scény, kdy Maryška vypije půllitr piva až do dna, kdy poleze na komín, bude se koupat v kádi, posnídá flák masa nebo se nechá ostříhat a dostane naplácáno.

Ani na Mníšku nepřeslechnete Pepina, který svou nečekanou návštěvou promění poklidnou letní pivovarskou atmosféru v sérii plnou tragikomických příhod, veselých vyprávění i neúmyslné likvidace jednoho ze zaměstnanců.

Další informace na https://www.zamek-mnisek.cz/cs/akce/8463-postriziny-na-zamku-v-mnisku-pod-brdy.

Reklama

Výběr článků

Načítám