Hlavní obsah

Na kolejích ležel velký předmět, že je to člověk, se zjistilo až při střetu

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Smrt si vybírala víkendovou žeň nejen na silnicích, umíralo se i na kolejích. Již v pátek zemřel v Hradci Králové 67letý muž po střetu s vlakem, další dva životy vyhasly v sobotu a v neděli.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

"V sobotu 20. července v 14.45 přijali jičínští policisté oznámení o střetu osobního vlaku s ženou. Hlídka na místě zjistila, že v místech mezi Jičínem a obcí Popovice osobní vlak, jedoucí na Nymburk, ve kterém se nacházelo 35 osob, narazil do ženy pohybující se v koridoru železniční trati. Podle pracovníka drah se žena pohybovala v kolejišti, ihned jak ji spatřil, začal houkat a použil rychlobrzdu. Jednasedmdesátiletá žena však na zvukové znamení nereagovala, v kolejišti zůstala a střetu, i přes okamžitou reakci strojvedoucího, tak nebylo možné zabránit. Žena na místě utrpěla vážná zranění, kterým podlehla. Nikdo jiný nebyl při nehodě zraněn," sdělil policejní mluvčí Jan Čížkovský.

Černá série neštěstí měla další pokračování. V neděli 21. července v 15.43 přijali policisté náchodského operačního střediska oznámení o vlakovém neštěstí u Dědova u Teplic nad Metují.

"Na místě bylo u pracovníka drah zjištěno, že když přijížděl se spěšným vlakem od zastávky Česká Metuje k Dědovu, spatřil mezi kolejemi nějaký předmět, strojvedoucí ihned na událost zareagoval, začal houkat a použil rychlobrzdu. Později zjistil, že se jedná o ležící osobu, stále houkal a brzdil, střetu však nedokázal zabránit. Jednatřicetiletý muž utrpěl zranění, jimž podlehl," dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám