Hlavní obsah

Na Jawách po 50. rovnoběžce kolem světa

Novinky, Lenka Kalousová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Cestovatele, platonické milovníky motocyklů Jawa i majitele jednostopých vozidel, kteří se nemohou dočkat zahájení sezóny, ty všechny 11. března v 17.30 přivítala Čítárna Městské knihovny v Kladně.

Foto: Lenka Kalousová
Článek

Konala se zde cestovatelská beseda s promítáním Na Jawách po 50. rovnoběžce kolem světa. O svých zážitcích z půlročního roadtripu kolem zeměkoule (květen - říjen 2014) přišli vyprávět Honza a Zuzka Škvorovi a Radek Hasal.

Povídání bylo doplněno spoustou zajímavých fotek a postřehů nejen cestovatelských, ale také servisních, což málo trénovaní jezdci kvitovali s povděkem, zatímco zkušenější souhlasně přikyvovali a hlavou se jim honily vzpomínky na vlastní řešení problémů „na koleně“.

Trasa vedla ze západu na východ, Tureckem počínaje, přes Uzbekistán, Mongolsko, Ruskem konče. Následně pokračovala přes Kanadu a USA. První část vtipně podaného vyprávění se týkala hlavně boje s přírodními živly i s byrokracií, ale přinesla i spoustu zajímavých faktů: třeba že je na Sibiři horko, díra do pekla se nachází v Turkmenistánu a pro kousek intimity v Mongolsku urazíte několik kilometrů.

Po přestávce se beseda přehoupla do modernějších kulis. Nezkrocená Kanada v době lovu, návštěva firmy H-D v Milwaukee a jen tak mezi řečí uskutečněná svatba dvou členů týmu. Pár fotek z New Yorku nám zůstalo vinou techniky utajeno, přesto se akce protáhla do pozdních hodin. Hlavně díky nadšení vypravěčů a skvělému publiku.

Pokud jste nestihli besedu, chcete poznat všechny členy týmu včetně tajemného Martina „Zajíce“ Kramla, můžete se o cestě dozvědět více zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám