Hlavní obsah

Na hradě Lukově se konal netradiční teambuilding

Novinky, Jitka Mlčáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřícenina hradu Lukov je významnou dominantou zasazenou v Hostýnských vrších, kterou ročně navštíví až 25 tisíc pěších turistů i cyklistů. Z odstavného parkoviště v obci Lukov se krásnou procházkou lesem dostanete k hradbám nebo můžete využít lesní stezky z opačné strany od obce Vlčková.

Foto: CBS Nakladatelství

Hrad Lukov

Článek

O současnou podobu hradu se zasloužil Spolek přátel hradu Lukova a Hnutí Brontosaurus. Díky dlouholeté práci dobrovolníků se hrad proměnil ze zanedbané zříceniny ve vyhledávaný turistický cíl.

V pátek 14. června se skupina nadšenců ze zlínského CBS Nakladatelství vydala v rámci firemního teambuildungu pomoci s obnovou této památky. V ranních hodinách 13 zaměstnanců vyfasovalo od předsedy sdružení Jiřího Holíka krumpáče, lopaty, kolečka, motyky, kramle, smetáky, štětce s barvou.

Rozděleni do jednotlivých skupin se vydali pracovníci na svá stanoviště. Během dne se podařilo natřít dřevěné zábradlí, stojany a obložení, očistit hradby dolní části hradu před dozdíváním, které provedou členové Hnutí Brontosaurus a odkrýt část hradeb, které byly doposud utajeny. V teplém počasí, mezi houfy komárů, to byla práce doslova nelehká, ale všichni byli spokojeni, že výsledky jsou vidět.

„Doufáme, že tímto činem inspirujeme i ostatní firmy, přesvědčili jsme se, že není vždy nutné investovat vysoké částky do firemních akcí, ale bavit se lze i jinak a na konci mohou být viditelné výsledky,“ uvedla Mgr. Edita Procházková, marketingová manažerka firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám