Hlavní obsah

Na hradě Křivoklát se představí kytaroví virtuosové

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmý ročník mistrovské kytarové školy se uskuteční od 23. do 26. června na hradě Křivoklát. O večerech předvedou pedagogové na veřejných koncertech pro návštěvníky hradu své virtuosní umění hry na kytaru, ve dne s účastníky kurzu budou hru na kytaru zlepšovat.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Akci pořádá občanské sdružení Open Guitar, založené v 2005. Sdružení založili tři profesionální kytaristé: Milan Zelenka, profesor na konzervatoři a AMU v Praze, Ozren Mutak, učitel na konzervatoři v Teplicích, Pavel Steidl, vítěz rozhlasové soutěže v Paříži, a Ing. Vilém Žák, organizátor. Hlavním důvodem byla snaha popularizovat hru na klasickou kytaru a podporovat nové talenty.

Na koncertu 23. června od 18.00 vystoupí CHia-Wei Lin, vítěz mezinárodní kytarové soutěže Karla Scheita ve Vidni v roce 2010, a od 20.00 Duo Siempre Nuevo - Patrik Vacík a Matěj Freml, které vyhrálo v roce 2008 1. cenu v soutěži v italské Gorizii.

V pátek 24. června zahraje v 19.00 Italian Guitar duo - Goran Listeš, Agostino Valente. O den později od 19.30 vystoupí Kazuhito Yamashita + bambini.

Koncert všech účastníků bude na závěr festivalu v neděli 26. června od 10.00 pod záštitou ministra kultury Jiřího Bessera. Vstupenky lze koupit on-line nebo v infocentrech.

Reklama

Výběr článků

Načítám