Hlavní obsah

Na Domažlicku se uskuteční první landartový festival

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V krajině Domažlicka se na začátku září odehraje první ročník landartového festivalu reMIND, který je součástí regionální linie projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015.

Foto: Plzeň 2015, o.p.s.

V krajině Domažlicka se na začátku září odehraje první ročník land artového festivalu reMIND.

Článek

V Lomečku u Starého Klíčova vystoupí čeští i zahraniční hudebníci, mezi nejznámější jména patří kapela Skyline, Lenka Dusilová či DVA. Představí se zde DJové české i mezinárodní scény, ale také anglický hráč na největší gongy světa Bear Love.

Festival je kromě kvalitního hudebního obsazení zajímavý především svým pojetím, a to nejen výběrem místa konání, ale také zodpovědným přístupem ke krajině. Na festivalu se bude třídit odpad, používat recyklovatelné nádobí, plakáty budou tištěné na recyklovaném papíře.

"Naším dlouhodobým cílem je najít prostor, ideálně v některé ze zaniklých obcí v pohraničí Plzeňského kraje a symbolicky tam obnovit život. Rádi bychom vytvořili podmínky pro kontinuální komunitní činnosti, zejména ve smyslu znovuobjevení vztahu člověka ke krajině a k sobě samotnému," uvedl organizátor festivalu Petr Klement ze společnosti Plzeň 2015.

"Dál bychom festival rádi zapojili do sítě tzv. transformativních festivalů, což jsou mezinárodní setkání, využívající hudbu a umění jako médium ke spojení lidí s odlišným sociálním, uměleckým, ekonomickým či náboženským zázemím z celého světa.  Setkání se odehrávají většinou na speciálních místech v posvátné krajině, nabízí návštěvníkům prostředí bez log korporátních firem a jsou velmi přátelské k přírodě. V budoucnosti chceme například využívat kompostovací toalety a kořenové čističky," doplnil Klement.

Reklama

Výběr článků

Načítám