Hlavní obsah

Na dětském karnevalu zaujal kočárek s červeným křížem a funkční sirénou

Novinky, Vratislav Konečný

Sobotní odpoledne patřilo v základní škole Klausova v Praze 13 dětskému karnevalu. Dvě hodiny, které měly děti k dispozici ve školní tělocvičně, uplynuly jako proutku mávnutím. Učitelky i družinářky připravily program, který na sebe bez přestání navazoval. Od her po soutěže. Nadšeni byli i rodiče.

Foto: Vratislav Konečný

Vy nás ale zásobujete,pane Karfík,... na karnevalu bylo se na co dívat

Článek

Mnozí podpořili své děti a také přišli v kostýmech. Největší pozornost zaujala rodinka s kočárkem, na boku měl červený kříž, na korbě funkční sirénu. Tatínek s maminkou si oblékli lékařské uniformy. A desetiměsíční Maruška byla z tolika radovánek kolem sebe ve výtečné náladě, stále se chechtala.

Kde jsou ty časy, nic ve zlém, kdy se stříhaly krepové papíry, kostýmy se šily, používaly  se různé vypůjčené rekvizity. Ve věku Hvězdných válek, Spidermanu, Shreků, jejichž masky a příslušenství nabízejí obchody s hračkami, je domácky vyrobených kostýmů pomálu. Ale našly se i tady a byly fakt parádní, děti si v nich užily.

Tancoval se ptačí tanec, Letkis, zpívalo se, soutěžilo s balónky. Prodávalo se domácky napečené cukroví, koláče, bramboráky. Vše naprosto hygienické, to kdyby snad měl někdo nějaké poznámky.

Odpoledne se velmi povedlo, děti si užily a rodiče také.

Reklama

Výběr článků

Načítám