Hlavní obsah

Muzikomat 2015 má své vítěze!

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve druhém ročníku česko-slovenské hudební soutěže neprofesionálních kapel s názvem Muzikomat poměřilo síly na dvanáct hudebních uskupení z České a Slovenské republiky, prezentující se hudbou napříč žánry.

Foto: Promo Eufory

Slovenský vítěz - kapela Eufory

Článek

Od června mohli fanoušci soutěžícím kapelám udělovat své hlasy opakovaně po uplynutí 24 hodin od svého předchozího hlasování, a to až do neděle 16. srpna prostřednictvím webových stránek projektu. Z výsledků hlasování vzešli dva vítězové soutěže pro ČR a SR, kteří obdrželi největší počet hlasů.

Vítězi se tak staly slovenská kapela Eufory z Martina (celkem 2488 hlasů) a česká kapela Irnis z Valtic (celkem 2150 hlasů).

Organizátorem projektu je Dům kultury Vsetín ve spolupráci s Domem kultúry Púchov. Oba kulturní domy, vzájemně se podílející na projektu přeshraniční spolupráce, se touto cestou snaží zmapovat hudební potenciál v obou příhraničních regionech a přispět tak ke zlepšení kulturního vyžití obyvatel obou regionů. Stěžejním cílem jejich vzájemného úsilí je podpora a pomoc neprofesionálním hudebním seskupením i jednotlivým muzikantům, dát jim prostor zviditelnit se, odstartovat jejich hudební kariéru.

Obě vítězné kapely se představí vsetínské a púchovské veřejnosti. Již v neděli 23. srpna vystoupí vítězové od 19:30 v Púchově na pěší zóně. V sobotu 12. září bude vítězné kapely hostit Vsetín na svém multižánrovém festivalu Valašské záření, kde si je budete moci poslechnout od 19 hodin na Dolním náměstí.

Projekt vznikl za podpory Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj – Společně bez hranic, Fondu mikroprojektů a Regionu Bílé Karpaty – Správce Fondu. 

Reklama

Výběr článků

Načítám