Hlavní obsah

Muzikál Řek Zorba má koncertní verzi, představí ji na zámku Nový Světlov

Novinky, Veronika Jurčová

Světový muzikál Řek Zorba o nekonečné chuti žít a milovat nabízí Městské divadlo Zlín v nové koncertní verzi. První diváci ji uvidí v sobotu 27. dubna v 19 hodin na zámku Nový Světlov.

Foto: Zdeněk Němec

Dušan Sitek a Markéta Kalužíková v Zorbovi

Článek

"Je komorní a soustředěná na hlavní postavy, čímž se příběh dostává do intimnější roviny. A protože jedeme téměř bez výpravy, tak podoba Kréty bude záviset pouze na fantazii diváků," řekla umělecká šéfka a režisérka Zorby Hana Mikolášková.

V koncertní verzi divákům představí hlavní postavy svého slavného příběhu sám spisovatel Nikos Kazantzakis v podání Gustava Řezníčka. Uslyšíte milostná vyznání Zorby (Zdeněk Junák/ Dušan Sitek) a jeho Bubulíny (Helena Čermáková/ Jana Tomečková), poznáte hrdou a krásnou Nikovu lásku Vdovu (Hana Briešťanská) i bláznivého sirotka Mimika (Marek Příkazký). Jako speciální host vystoupí zpěvačka Zuzana Sapárová. Těšit se můžete na jedenáct slavných árií i na Zorbův tanec.

Legendární muzikál plný rozpáleného řeckého slunce a lidskosti je dílem autorů muzikálů Cabaret a Chicago Johna Kandera, Josepha Steina a Freda Ebba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám