Hlavní obsah

Muzeum Výtopna Zdice zahájí o víkendu novou sezónu

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti se začátkem nové sezóny se již pošesté otevřou dveře muzea historické železniční a silniční techniky Výtopny Zdice.

Foto: Jiří Cysař

M262.7111 - ilustrační foto

Článek

Zahájení se uskuteční o víkendu 2. a 3. dubna. Z Prahy do Březnice bude vypraven zvláštní motorový expres v čele s legendárním motorovým vozem M 262.1117 a přípojným vozem Bix. Informace o jízdním řádu na www.saxi.cz. Jízdenky se prodávají ve vlaku a cena je podle místa nástupu .

Zpáteční lístek Zdice - Březnice stojí 285 Kč - v ceně je zahrnuta návštěva muzea v pivovaru Herold v Březnici. Vlak jede pouze 2. dubna.

Na sobotní den je pro návštěvníky nachystán od deseti hodin bohatý program nejen v samotném areálu Výtopny, ale také v místním kulturním domě Zdice, kde se uskuteční soutěž s výstavou modelů, jež je známá jako Zdická padesátka.

Příznivce válečné techniky pak jistě potěší možnost navštívit místní vojenské muzeum. Mezi těmito místy bude pravidelně v hodinovém intervalu jezdit historický autobus, s nímž budou moci zájemci absolvovat také nostalgickou jízdu v okolí Zdic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám