Hlavní obsah

Muzeum Brněnska se představuje v galerii Celnice

Novinky, Petra Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Galerie Celnice v areálu brněnské vily Löw-Beer od 1. dubna hostí výstavu Jsme Muzeum Brněnska, s podtitulem Navštivte všech šest našich poboček.

Foto: Jana Nevosadová

Výstava Jsme Muzeum Brněnska v Celnici

Článek

Regionální Muzeum Brněnska vzniklo v 60. letech 20. století, tehdy pod názvem Okresní muzeum Brno-venkov, sloučením několika samostatných institucí, dnes muzejních poboček.

K nejstarším patří Muzeum v Ivančicích (1894), Památník Mohyla míru na Prateckém kopci (1923), Podhorácké muzeum v Předklášteří (1929) a Muzeum ve Šlapanicích (1934). Na počátku 21. století se připojil Památník písemnictví na Moravě v Rajhradě (2005) a Vila Löw-Beer v Brně (2015).  

Výstava představuje jednotlivá pracoviště, jejich sídla, sbírky, výstavy, akce a v neposlední řadě lidi, kteří v muzeu pracují. K vidění jsou i originální sbírkové předměty, které reprezentují tematickou pestrost muzejních sbírek.

Hlavním cílem výstavy je pozvat návštěvníky Celnice do mimobrněnských poboček muzea. Výstava je koncipována jako putovní, další zastávkou bude na podzim budova úřadu Jihomoravského kraje na Žerotínově náměstí. Galerie Celnice je volně přístupná veřejnosti od úterý do neděle v čase od 10 do 18 hodin. Výstava potrvá do 26. června.  

Reklama

Výběr článků

Načítám